Brazi artificiali vs brazi naturali

Recent, a fost finalizat un studiu cu o prima analiza a ciclului de viata a brazilor de Craciun

Studiul a incercat sa raspunda la o serie de intrebari despre impactul pe care il au asupra mediului brazii artificiali si brazii naturali taiati de Craciun. Cercetarile au fost sponsorizate de American Christmas Tree Association, o organizatie non-profit, care ii reprezinta pe retailerii de brazi artificiali si brazi naturali din SUA. Studiul a dorit sa clarifice conceptiile gresute comune cu privire la impactul asupra mediului a brazilor de Craciun.

Studiul a aratat ca exista un numar surprinzator de factori ce intra in joc in determinarea impactului de mediu al brazilor de Craciun. Cercetarile au comparat cel mai comun brad artificial de Craciun vandut in SUA cu cel mai comun brad natural vandut in SUA. S-a constatat ca alegerea unui brad in loc de altul are un impact neglijabil asupra mediului. Cu toate acestea, concluziile studiului au aratat ca durata de proprietate, metoda de eliminare pot face o diferenta majora asupra mediului, in cazul brazilor artificiali.

Studiul a luat in considerare 5 indicatori de mediu cheie pentru a determina tipul de brad preferat din punct de vedere al protectiei naturii si mediului inconjurator.

Sa luam de exemplu energia necesara pentru a produce ambii brazi – artificiali si naturali. Energia necesara pentru a fabrica un brad artificial este egala cu energia necesara pentru a crestes sase brazi naturali taiati.

Consumatorii constiinciosi trebuie sa ia in considerare factori precum durata de proprietate, metoda de eliminare inainte de a alege un anumit tip de brad de Craciun

Asocitai incurajeaza consumatorii sa ia in considerare urmatoarele sfaturi atunci cand decid daca sa cumpere un brad artificial sau un brad natural.

– Cumparati brazi de Craciun de la nivel local, daca este posibil

– Ganditi-va cat de mult a calatorit bradul pentru a ajunge in casa dumneavoastra.

– Daca ati achizitionat 9 brazi naturali in ultimii 9 ani, luati in considerare cumpararea unui brad artificial de Craciun pentru a minimiza impactul asupra mediului inconjurator.

– Daca detineti un brad artificial, folositi-l timp de 6 – 9 ani inainte de a cumpara unul nou. Daca intentionati sa inlocuiti un brad artificial, atunci donati-l in loc sa-l aruncati.

– Daca cumparati un brad natural, consultati autoritatea locala pentru a vedea cum  ar trebui sa-l eliminati in mod corespunzator.

In multe cazuri, achizitionarea unui brad artificial pare sa fie o optiune mai prietenoasa cu mediul inconjurator.


Alte comunicate publicate de login promotion

Vrei o baterie sanitara de calitate? Iata cum s-o alegi!

Cand doresti sa achizitionezi noi produse pentru casa, ti se va lua o pata de pe inima stiind ca o parte dintre ele le poti…

Cum sa-ti gasesti cel mai bun partener de afaceri

Cel mai bun partener de afaceri se poate transforma cu usurinta in cel mai bun prieten al tau. Dar alegerea necorespunzatoare a unui partener de…

Cum sa te promovezi cu succes

In zilele noastre modul in care iti promovezi afacerea si/sau pagina te poate ajuta fie sa stagnezi la acelasi nivel la care esti acum, fie…

Parfumuri: psihologia mirosurilor placute

Parfumurile vorbesc cel mai mult la nivel subliminal. Exista o intreaga stiinta bazata pe parfumuri.

Cum poti avea apa potabila fara sa fi nevoit sa platesti facturi

Apa de la reteaua orasului sau a comunei in care locuiesti devine din ce in ce mai greu de consumat
Vezi profilul login promotion