Bonusurile, sursa de motivare pentru angajati

Bonusurile si sporurile reprezinta beneficii ale salariatilor pe care fiecare companie le acorda in functie de politica salariala. Bonusul reprezinta o recompensa acordata angajatului pentru merite deosebite sau pentru indeplinirea unor sarcini de lucru in mod corespunzator.

Acestea pot avea fie un caracter obligatoriu, fiind negociate in contractul de munca, fie un caracter variabil, fiind primite in situatii mai speciale. In cazul in care angajatul este nemultumit de bonusurile primite sau dimpotriva, de cele pe care nu le primeste, acesta poate formula sefului o modalitate de stabilire a acestei actiuni.

Criteriile dupa care angajatul este evaluat si poate primi diferite recompense materiale sunt stabilite exclusiv de catre angajator. Acesta este singurul indreptatit sa precizeze stituatiile in care angajatul poate beneficia de anumite bonusuri. Criteriile trebuie sa fie stabilite in asa fel incat sa nu creeze discriminari intre salariati.

Companiile din Romania aleg tot mai multe ocazii pentru a-si motiva salariatii, iar printre preferintele acestora in materie de bonusuri se numara tichetele cadou care sunt scutite de taxe si alte impozite. Acestea asigura totodata o libertate de alegere in ceea ce priveste achizitionarea unui bun. Se remarca o tendinta din ce in ce mai mare din partea angajatorilor de a celebra diferitele evenimente speciale sau momente importante din viata profesionala, oferindu-le angajatilor diferite gratificatii.

Pe langa tichetele cadou, abonamentele medicale la diferite clinici private, prime cu diverse ocazii, abonamente la sali de sport, de relaxare sau decontarea cheltuielilor de transport sunt alte bonusuri pe care firmele le ofera angajatilor cu scopul de a-i motiva si a creste randamentul la locul de munca.

Intr-o piata a fortei de munca care se afla intr-o permanenta schimbare beneficiile extrasalariale sunt cele care ii mentin pe angajati fideli companiilor si interesati sa atinga un prag al performantei ridicat. Atat motivatia financiara cat si cea non-financiara constituie un factor de interes pentru salariati, fiind o forma de recompensa pentru munca depusa. Tot mai multe companii apeleaza la acest truc care-si dovedeste an de an eficienta. Efectele sunt pozitive atat asupra muncii individuale, cat si a muncii de echipa, fapt care contribuie la succesul companiei.

Bonusurile pun accent atat pe dezvoltarea profesionala care contribuie la mentinerea loialitatii fata de angajator, dar si la starea de bunastare si de sanatate a angajatului. Avand in vedere multiplele avantaje pe care le genereaza aceste bonusuri de motivare, companiile sunt din ce in ce mai implicate in aceasta misiune de a gandi pachete atractive de beneficii care sa le asigure siguranta angajatilor si a performantei.Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Curiozitati: Programul de lucru al unui model Best Studios

Videochatul este un domeniu foarte cautat de tinerele din intreaga lume datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Modelele ajung sa aiba o viata de…

Rujurile mate de la Acado, un must have indiferent de sezon

Machiajul este o arma de seductie la care fiecare femeie apeleaza pentru a-si pune in valoare frumusetea. Rujul este de departe unul dintre cele mai…

De sarbatori, romanii prefera torturile la comanda

Cateva zile ne mai despart de incheierea sarbatorilor asteptate cu sufletul la gura de romani. Pedanteria celor mai rafinate gustari si savoarea bucatelor traditionale se…

Ritmul tau de viata este alert?

Pentru majoritatea oamenilor, incetinirea ritmului este ultimul lucru pe care il au in mintea lor in aceasta perioada a anului. Adica, sunt atat de multe…

Ne impiedica lipsa experientei sa aplicam la jobul dorit?

Ne aflam in situatia in care am observat un job nou postat, insa lipsa experientei necesare de impiedica sa aplicam?
Vezi profilul Webdesk