Bonusurile, sursa de motivare pentru angajati

Bonusurile si sporurile reprezinta beneficii ale salariatilor pe care fiecare companie le acorda in functie de politica salariala. Bonusul reprezinta o recompensa acordata angajatului pentru merite deosebite sau pentru indeplinirea unor sarcini de lucru in mod corespunzator.

Acestea pot avea fie un caracter obligatoriu, fiind negociate in contractul de munca, fie un caracter variabil, fiind primite in situatii mai speciale. In cazul in care angajatul este nemultumit de bonusurile primite sau dimpotriva, de cele pe care nu le primeste, acesta poate formula sefului o modalitate de stabilire a acestei actiuni.

Criteriile dupa care angajatul este evaluat si poate primi diferite recompense materiale sunt stabilite exclusiv de catre angajator. Acesta este singurul indreptatit sa precizeze stituatiile in care angajatul poate beneficia de anumite bonusuri. Criteriile trebuie sa fie stabilite in asa fel incat sa nu creeze discriminari intre salariati.

Companiile din Romania aleg tot mai multe ocazii pentru a-si motiva salariatii, iar printre preferintele acestora in materie de bonusuri se numara tichetele cadou care sunt scutite de taxe si alte impozite. Acestea asigura totodata o libertate de alegere in ceea ce priveste achizitionarea unui bun. Se remarca o tendinta din ce in ce mai mare din partea angajatorilor de a celebra diferitele evenimente speciale sau momente importante din viata profesionala, oferindu-le angajatilor diferite gratificatii.

Pe langa tichetele cadou, abonamentele medicale la diferite clinici private, prime cu diverse ocazii, abonamente la sali de sport, de relaxare sau decontarea cheltuielilor de transport sunt alte bonusuri pe care firmele le ofera angajatilor cu scopul de a-i motiva si a creste randamentul la locul de munca.

Intr-o piata a fortei de munca care se afla intr-o permanenta schimbare beneficiile extrasalariale sunt cele care ii mentin pe angajati fideli companiilor si interesati sa atinga un prag al performantei ridicat. Atat motivatia financiara cat si cea non-financiara constituie un factor de interes pentru salariati, fiind o forma de recompensa pentru munca depusa. Tot mai multe companii apeleaza la acest truc care-si dovedeste an de an eficienta. Efectele sunt pozitive atat asupra muncii individuale, cat si a muncii de echipa, fapt care contribuie la succesul companiei.

Bonusurile pun accent atat pe dezvoltarea profesionala care contribuie la mentinerea loialitatii fata de angajator, dar si la starea de bunastare si de sanatate a angajatului. Avand in vedere multiplele avantaje pe care le genereaza aceste bonusuri de motivare, companiile sunt din ce in ce mai implicate in aceasta misiune de a gandi pachete atractive de beneficii care sa le asigure siguranta angajatilor si a performantei.Comunicat publicat de: Webdesk (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Posturi vacante la Enjoy Studios pentru tinerele din Bacău și Piatra Neamț

Primul job trezește o suită de așteptări indiferent de domeniu sau pregătire profesională. Lucrurile sunt cu atât mai pregnante astăzi, când tinerele absolvente mizează pe…

Money.ro vorbeste despre noile licitatii in care se angajeaza firma de constructii Euromateria

Prestigioasa publicatie Money.ro relateaza cititorilor noile tendinte Euromateria in materie de licitatii in domeniul versatil al constructiilor.

Vacanta perfecta in Delta Dunarii

Tara noastra este o tara bogata in peisaje naturale si in forme naturale, avnd aproape toate formele de relief indragite de toti oamenii. Mare, munte,…

Cum sa iti efectuezi machiajul in sezonul cald daca porti lentile de contact

Fie ca porti ochelari sau lentile de contact, este important sa stii cat de important este sa te ingrijesti corespunzator de aplicarea optima a machiajului,…

Importanta linkuri-lor interne in procesul de optimizare SEO

Linkuri-le interne si modul in care inserezi aceste linkuri ar trebui sa fie unul dintre punctele esentiale in strategia ta SEO. Pluginul Premium Yoast te…
Vezi profilul Webdesk