Bonusurile, sursa de motivare pentru angajati

Bonusurile si sporurile reprezinta beneficii ale salariatilor pe care fiecare companie le acorda in functie de politica salariala. Bonusul reprezinta o recompensa acordata angajatului pentru merite deosebite sau pentru indeplinirea unor sarcini de lucru in mod corespunzator.

Acestea pot avea fie un caracter obligatoriu, fiind negociate in contractul de munca, fie un caracter variabil, fiind primite in situatii mai speciale. In cazul in care angajatul este nemultumit de bonusurile primite sau dimpotriva, de cele pe care nu le primeste, acesta poate formula sefului o modalitate de stabilire a acestei actiuni.

Criteriile dupa care angajatul este evaluat si poate primi diferite recompense materiale sunt stabilite exclusiv de catre angajator. Acesta este singurul indreptatit sa precizeze stituatiile in care angajatul poate beneficia de anumite bonusuri. Criteriile trebuie sa fie stabilite in asa fel incat sa nu creeze discriminari intre salariati.

Companiile din Romania aleg tot mai multe ocazii pentru a-si motiva salariatii, iar printre preferintele acestora in materie de bonusuri se numara tichetele cadou care sunt scutite de taxe si alte impozite. Acestea asigura totodata o libertate de alegere in ceea ce priveste achizitionarea unui bun. Se remarca o tendinta din ce in ce mai mare din partea angajatorilor de a celebra diferitele evenimente speciale sau momente importante din viata profesionala, oferindu-le angajatilor diferite gratificatii.

Pe langa tichetele cadou, abonamentele medicale la diferite clinici private, prime cu diverse ocazii, abonamente la sali de sport, de relaxare sau decontarea cheltuielilor de transport sunt alte bonusuri pe care firmele le ofera angajatilor cu scopul de a-i motiva si a creste randamentul la locul de munca.

Intr-o piata a fortei de munca care se afla intr-o permanenta schimbare beneficiile extrasalariale sunt cele care ii mentin pe angajati fideli companiilor si interesati sa atinga un prag al performantei ridicat. Atat motivatia financiara cat si cea non-financiara constituie un factor de interes pentru salariati, fiind o forma de recompensa pentru munca depusa. Tot mai multe companii apeleaza la acest truc care-si dovedeste an de an eficienta. Efectele sunt pozitive atat asupra muncii individuale, cat si a muncii de echipa, fapt care contribuie la succesul companiei.

Bonusurile pun accent atat pe dezvoltarea profesionala care contribuie la mentinerea loialitatii fata de angajator, dar si la starea de bunastare si de sanatate a angajatului. Avand in vedere multiplele avantaje pe care le genereaza aceste bonusuri de motivare, companiile sunt din ce in ce mai implicate in aceasta misiune de a gandi pachete atractive de beneficii care sa le asigure siguranta angajatilor si a performantei.Comunicat publicat de: Webdesk (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Webdesk

Simti ca este timpul pentru ceva mai bun?

Nu de putine ori, viata ne ia prin surprindere si ne regasim in situatii in care nu credeam vreodata ca vom fi personajul principa. Insa…

Informatii de baza despre fierastraiele circulare

Fierastraiele circulare sunt cunoscute pentru puterea lor si sunt folosite pentru a taia rapid si cu precizie diferite materiale. Dimensiunea circularului este caracterizata prin diametrul…

Cum amenajam spatiul de lucru?

Proiectarea birourilor este un aspect important al unei afaceri eficiente. Designul locului de munca ar trebui sa fie functional, dar si placut in ceea ce…

Top Reconditionari ne invata cum sa reparam sistemul de franare al masinii

Sistemul de franare este unul dintre acele sisteme ale unui autoturism care trebuie sa functioneze perfect, deoarece contribuie atat la siguranta autovehiculului si a pasagerilor,…

Noi sisteme de supraveghere in magazinul HdSupraveghere.ro

In ultimii ani, sistemele de supraveghere au devenit foarte populare in randul celor care constientizeaza importanta lor in ceea ce priveste protectia si siguranta.
Vezi profilul Webdesk