Biodieselul - Un combustibil realizat din reciclare

Atunci când companiile reciclează uleiul uzat, ele contribuie la producerea de biodiesel curat, durabil și eficient. Biodieselul reprezintă un combustibil rezultat printr-un proces industrial de transesterificare al uleiurilor vegetale sau grăsimi animale. Fiind similar cu particularitățile motorinei, acest lucru a condus la folosirea sa la motoare de tip diesel.

Este regenerabil, arde curat, reduce deșeurile și este surprinzător de ușor de realizat. Nu este nevoie decât de o reacție chimică simplă. Află cum este fabricat biodieselul pe baza procesului utilizat pentru transformarea uleiului vegetal uzat în combustibil.

Totul începe de la uleiul uzat alimentar

Primul pas al procesului de obținere a biodieselului constă în procesul de colectare ulei uzat de gătit. O cantitate mare de ulei provine de la friteuzele comerciale din restaurante, procesatoarele de alimente și bucătăriile casnice. Pot fi utilizate toate tipurile de ulei de gătit, inclusiv cel de soia, din legume, canola și grăsimile animale.

Procesul de colectare este simplu. Uleiul de gătit uzat din gospodăriile casnice poate fi pur și simplu depozitat în recipientul original și colectat într-una din numeroasele locații special destinate în acest sens. Restaurantele și companiile, pe de altă parte, se pot înscrie într-un program gratuit de reciclare și pot stabili un program de colectare.

În general, firmele de colectare a uleiului uzat de gătit oferă câte un recipient special și durabil de depozitare pentru uleiul uzat și se obligă să-l golească în mod regulat, fără costuri.

Înțelegerea procesului chimic

Uleiul uzat de gătit nu este un combustibil sigur în sine. Pentru a-l face sigur, uleiul de gătit trece printr-un proces numit transesterificare.

Transesterificarea este procesul chimic care transformă uleiul uzat în combustibil. În cazul biodieselului, procesul constă în asocierea uleiului uzat cu un alcool ușor (metanol sau etanol). O cantitate mică de catalizator – de obicei clorură de sodiu – este adăugată la amestec pentru a declanșa o reacție chimică.

După terminarea transesterificării, biodieselul este gata de utilizare. Glicerina este separată și poate fi utilizată ca ingredient în produsele de curățare, cosmetice și produse farmaceutice. Între timp, biodieselul este distribuit local pentru utilizare în vehicule, utilaje, echipamente agricole și multe altele.

Beneficiile biodieselului

Impactul ambiental și consecințele sociale din producția previzibilă și comercializarea masivă, în special în țările în curs de dezvoltare, este obiectul unor discuții între specialiști și diferiți agenți sociali, guvernamentali și internaționali. Biodieselul diminuează substanțial emisiile de monoxid de carbon, pulberile în suspensie, hidrocarburile nearse și sulfații. În plus, biodieselul reduce emisiile compușilor cancerigeni cu aproape 85% față de motorină. În combinație cu motorina, aceste reduceri ale emisiilor sunt în general proporționale cu cantitatea de biodiesel utilizat.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce poate face o companie inovativa si dinamica pentru a trece intr-o noua etapa?

Demararea unei afaceri si conducerea acesteia pentru dezvoltare si atingerea unui anumit prag, considerat a fi unul de succes, presupune foarte multa munca, dedicare si…

Care sunt cele mai bune efecte speciale pentru evenimentele sportive?

Pentru unii oameni, sportul reprezinta un simplu hobby, in timp ce pentru altii, un stil de viata sau chiar o cariera. Printre cele mai populare…

Tu ai aflat secretul din spatele proiectelor de succes?

Orice proiect are nevoie de o persoana care sa gestioneze activitatile din interiorul lui, pentru ca doar asa cei implicati se pot asigura ca vor…

Cele mai bune geci de vanatoare

Se pare ca tot mai multi oameni devin vanatori, deoarece isi doresc activitati in aer liber pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In acelasi timp, piata…

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…
Vezi profilul Digital x