#BackToSchool. Incepe scoala cu ECDL. Concurs

Competente digitale pentru BAC. Optional national de modelare si printare 3D. Credite profesionale pentru profesorii care invata Python si 3D Printing.

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide, pentru a beneficia de tehnologie si de toate oportunitatile de invatare si predare cu care digitalizarea patrunde in scoli.
Elevii pot sa faca un pas inainte si sa obtina certificarea internationala ECDL. Astfel, competentele lor digitale sunt recunoscute la nivel global, certificate pe termen nelimitat si au posibilitatea de a echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC. Pana acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de aceasta oportunitate.
Mai mult, daca elevii se inscriu si sustin cel putin un examen ECDL in perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, pot castiga unul dintre premiile oferite de ECDL ROMANIA.

Tinerii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international si in anul scolar 2019-2020, in situatia in care acum aptitudinile IT sunt o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor actuale de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standard recunoscut la nivel global.

In perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, toti elevii din invatamantul preuniversitar din Romania, care se vor inscrie si urmeaza sa isi certifice competentele de utilizare a computerului  prin certificarea ECDL, intra automat in tombola pentru castigarea unuia dintre cele cinci premii oferite de ECDL ROMANIA: un laptop si patru tablete. Campania este valabila doar pentru elevi, in perioada respectiva, prin concursul Incepe scoala cu ECDL! (detalii complete despre concurs se regasesc pe pagina web ECDL ROMANIA).

Computerele pot fi folosite la clasa in multe feluri, incepand cu gradinita si scoala primara, pana la liceu si universitate. Competentele digitale reprezinta un set de aptitudini de baza care, alaturi de aritmetica si citire, trebuie sa fie dezvoltate inca din primele etape de scoala. Lipsa competentelor digitale ii expune pe tineri unor riscuri mari, atat in perioada de studii, cat si mai tarziu. Elevii fara aptitudinile corespunzatoare vor pierde oportunitatile de invatare de care ceilalti coelgi ai lor, corect pregatiti, vor beneficia. Mai tarziu, tinerii care nu si-au dezvoltat aptitudini ITC solide vor fi dezavantajati pe o piata a muncii care, din ce in ce mai mult, impune competentele digitale ca o cerinta prealabila.

Programele internationale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat in multe scoli din intreaga lume, ofera o metoda clara de dezvoltare si probare a competentelor digitale dobandite.

 

ECDL a lansat de curand si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare in Python si gandire algoritmica), 3D Printing (modelare si imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.

La initiativa ECDL ROMANIA, Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala in liceu. Programa scolara pentru noul optional se va aplica in sistemul de invatamant incepand cu anul scolar 2019-2020.

 

 

Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care, pe langa dezvoltarea portofoliului personal, doresc sa isi echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL.

Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Pana acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de aceasta oportunitate.

 

In plus, incepand cu acest an scolar, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile daca acceseaza si se certifica pe modulele ECDL Computing (Python) si ECDL 3D Printing. Pana acum beneficiau de aceasta oportunitate doar daca obtineau certificarea ECDL PROFIL DIDACTIC.

 

ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent peste 15 milioane de persoane inregistrate in program.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

ECDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.
Calitatea si reputatia ECDL sunt construite pe aproape 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

 

Contact:

ECDL ROMANIA

marketing@ecdl.ro

021 316 99 22

 

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Concurs, Tombola, ECDL, Tombola ECDL, scoala, incepe scoala, incepe scoala cu ECDL, competente digitale, BackToSchool


Comunicat publicat de: ECDL ROMANIA (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de ECDL ROMANIA

Gala 5 licee 5 teatre

Luni, 10 decembrie 2018, incepand cu ora 17:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, va avea loc Gala 5 licee – 5 teatre, aflata anul…

Campania EDUTECH revine în liceele din România. Imprimantele 3D intră în funcţiune în alte 10 hub-uri de printare 3D.

Joi, 22 noiembrie 2018, se reia campania EDUTECH, prin care imprimantele 3D ajung în alte şcoli din România. Evenimentul de lansare va avea loc în…

5 licee - 5 teatre aduce din nou adolescentii pe si in fata scenei

Miercuri, 3 octombrie, incepe o noua editie a proiectului dedicat elevilor, 5 licee – 5 teatre. La evenimentul de lansare sunt asteptati toti participantii din…

Competentele IT obligatorii la scoala. Concurs ECDL. #BackToSchool

Computerele si Internetul ofera oportunitati uriase pentru o invatare mai buna. Cheia pentru a profita de aceste oportunitati sunt competentele digitale si astfel, este esential…

Lansare 3DUTECH. Imprimantele 3D ajung in scolile din Romania

Marti, 31 octombrie 2017, incepe campania „3DUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D”. Evenimentul de lansare va avea loc la VR Cinema din cadrul Veranda Mall…
Vezi profilul ECDL ROMANIA