Avantajele iluminatului cu felinare solare

Zonele urbane au tot mai multa nevoie de surse de lumina suplimentare pe timpul noptii. Iluminatul stradal alimentat cu energie solara nu numai ca ne va face viata mult mai usoara, dar va preveni si aparitia diferitelor situatii neprevazute. Inainte de orice, trebuie sa va ganditi la propria dvs. siguranta. In plus, felinarele solare sau celelalte corpuri de iluminat imbunatatesc semnificativ designul peisajului respectiv.

Locuri ideale pentru amplasarea felinarelor solare

Iluminatul alimentat cu energie solara este utilizat in cazurile in care este imposibil sa va cuplati la reteaua standard de distributie a energiei. In plus, prezenta stalpilor de sustinere a cablurilor ce transporta energia electrica strica aspectul mediului inconjurator, incalcand totodata estetica zonei din apropiere. Datorita acestui felinar solar pentru iluminat stradal, este evidenta imbunatatirea semnificativa a aspectului general al locului in care sunt amplasate, oferindu-i o atractivitate si o frumusete deosebita in timpul noptii.

De obicei, iluminatul stradal autonom, realizat cu ajutorul felinarelor solare, poate fi realizat in urmatoarele locuri:

  • alei de gradina;
  • treptele scarilor;
  • zone de recreere;
  • foisoare;
  • tufisuri sau copaci;
  • zona de intrare in diverse cladiri;
  • fantani si locuri in apropierea surselor de apa;
  • dependinte din zona suburbana;
  • zone de relief abrupte, etc.

Principiul de functionare a felinarelor solare este destul de simplu. La lumina zilei, ele acumuleaza intens energie cu ajutorul celulelor fotovoltaice cu care sunt echipate. Dar imediat ce se lasa amurgul, felinarele solare isi activeaza imediat LED-urile si incep sa lumineze. Aceasta caracteristica apare datorita senzorilor speciali care se afla in constructia felinarelor solare. Procesul de pornire si oprire se face automat, cu ajutorul acestor senzori.

Pe edino.ro puteti gasi felinare solare, precum si o gama larga de alte optiuni de iluminare autonoma.

Cum functioneaza felinarele solare?

Felinarele solare au un design destul de simplu. Acestea sunt alimentate de baterii reincarcabile de tip nichel-cadmiu. In timpul zilei, in baterii se acumuleaza energia solara. Felinarele solare se aprind automat la venirea intunericului. Lumina este reprodusa de numeroasele LED-uri care compun lampa respectiva.

Felinarele solare pot functiona cu succes pana la 100.000 de ore. Modelele moderne ale acestor echipamente sunt protejate impotriva coroziunii, acumularii prafului, precum si impotriva precipitatiilor si a schimbarilor bruste de temperatura. Gradul de protectie este indicat pe cutia sau pe carcasa felinarului solar. El este inscris prin literele „IP”, alaturi de care exista un numar. Cu cat numarul este mai mare, cu atat gradul de protectie al felinarului solar este mai ridicat.

Fiecare astfel de felinar solar functioneaza individual. Corpurile de iluminat stradal independente, bazate pe celule fotovoltaice, functioneaza atat timp cat bateria lor este incarcata suficient. Daca felinarul solar acumuleaza destula energie in timpul zilei, atunci o va utiliza cu succes toata noaptea. Daca exista mai putina lumina solara datorita norilor, cel mai probabil se va opri imediat ce bateria se descarca.

Prin urmare, este foarte important sa acordati o atentie speciala amplasarii felinarelor solare, alimentate cu energie regenerabila. Acestea trebuie plasate in locuri unde lumina soarelui va sta cat mai mult asupra lor. Acest lucru va asigura functionarea lor cu succes pe timpul noptii, chiar si in timpul iernii, cand ziua este mai scurta decat noaptea. De asemenea, este recomandat sa alegeti felinare solare dotate cu senzori de miscare. In acest caz, ele vor lumina numai daca cineva trece prin apropierea dispozitivului. Astfel, consumul de energie va fi redus semnificativ, iar ciclul de viata al felinarelor solare va fi extins.Cuvinte cheie:
felinar solar, iluminat led


Comunicat publicat de: serbanescu cristian pfa (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de serbanescu cristian pfa

Inlocuirea ferestrelor vechi din lemn cu termopane noi din PVC

Cu ceva timp în urmă, ferestrele termopan din PVC erau considerate o alegere mai puțin inspirată pentru înlocuirea ferestrelor din lemn. Dar progresele în ceea…

Descoperiti Romania cu o masina de la companiile rent a car

Cu siguranta ati vazut cel putin un film cu Dracula, ati auzit lucruri interesante despre Transilvania si acum sunteti gata sa faceti calatoria suprema ?…

Evaluarea de risc si metodele de tratare a riscurilor

Evaluarea de risc este calculul dimensiunii potentiale a efectelor periculoase si daunatoare asupra oamenilor si mediului, precum si probabilitatea ca acestea sa poata aparea in…

Geci si jachete dama

Vremea rece anunta venirea iernii si este bine sa te pregatesti din timp cu haine calduroase cu care sa intampini schimbarile de temperatura. Poti alege…

Ce inseamna sa fii avocat?

Avocații lucrează într-o varietate de domenii, de la dreptul penal până la divorț sau dreptul brevetelor, navigând prin sistemul juridic în numele clienților săi. Dacă…
Vezi profilul serbanescu cristian pfa