Auzul sănătos nu are vârstă!

5% din populația globului se confruntă cu surditatea.

Zgomotele din jurul nostru reprezintă principalul factor pentru care circa jumătate din persoanele care suferă de pierderea auzului au ajuns în această situație dificilă.

Un auz sănătos reprezintă o modalitate de a menține relațiile sănătoase cu oamenii dragi nouă. Persoanele diagnosticate cu acest tip de afecțiune de cele mai multe ori evită să participe la discuții sau chiar să iasă în societate invocând motivul: „Eu nu aud, nu întreb din nou, să nu deranjez.”, dar nu aleg să facă ceva în privința remedierii situației.

Deloc surprinzător, incidența hipoacuziei crește odată cu vârsta. Institutul Regal Național al Surzilor (National Institute for Deaf People – RIND, 2003) a constatat că peste 90% din rezidenții Regatului Unit cu o vârstă de peste 80 de ani suferă de o formă oarecare de hipoacuzie, nici în România statisticile în domeniu nu sunt mai favorabile. Românii ajung extrem de târziu la specialist, când deja este foarte târziu. În ciuda efectelor pozitive pe care le au aparatele auditive asupra calității vieții, 75% din persoanele diagnosticate cu hipoacuzie aleg să nu facă nimic în această privință.

OMS confirmă că aparatele auditive corect recomandate și instalate pot îmbunătăți capacitatea de comunicare pentru cel puţin 90% din persoanele hipoacuzice.

Vârsta medie a persoanelor care poartă pentru prima oară un aparat auditiv este apropiată de 70 de ani, în ciuda faptului că majoritatea (65%) dintre persoanele cu hipoacuzie au sub 65 de ani și aproape jumătate din persoanele hipoacuzice au sub 55 de ani.

Auzul sănătos nu are vârstă! La Clarfon, orice persoană, indiferent de vârstă beneficiază de consultație gratuită și de cele mai bune sfaturi în cazul în care acuitatea auditivă nu mai este la fel de bună.

Specialiștii noștri dețin o pregătire profesională continuă și vă pot îndruma către cele mai bune soluții în alegerea unei proteze auditive potrivite.

Mai mult, la Clarfon, ai posibilitatea să-ți prelungești cu încă un an garanția pentru aparatul auditiv. Această ofertă este disponibilă pentru orice model de aparat auditiv.

Alege un auz sănătos cu Clarfon!

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
clarfon, hipoacuzie, testare auz, consult audioprotezist, aparate auditive, surditate


Comunicat publicat de: Adrian Codalb (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Adrian Codalb

Care sunt principalele simptome ale hipoacuziei?

De la cele mai mici vârste suntem înconjurați de alți oameni cu care socializăm.

Giveway - Un auz mai bun pentru o viață mai frumoasă

O viață frumoasă este rezultatul micilor bucurii ce ne înconjoară.

Recuperează-ți vocea cu Clarfon

Operația de îndepărtare a laringelui este una dificilă nu numai din prisma modalității în care se efectuează ci și din cauza efectelor ulterioare pe care…

Răsfață-ți privirea cu noua colecție Vogue Eyewear

În viață sunt numeroase momente în care privirea denotă cele mai profunde sentimente și gânduri.

Cu Clarfon poți vorbi din nou

Neoplasmul laringian este o patologie ce prezintă o incidenţă cu o continuă creştere la nivelul întregului glob.
Vezi profilul Adrian Codalb