Autobuzele rulate – de ce sa tinem cont?

Companiile de transport de persoane sunt unele dintre cele mai solicitate la acest moment. Fie ca vorbim despre companii de transport care efectueaza drumuri zilnice in tara sau in afara acesteia, de agentii de turism care efectueaza excursii si tururi interne si externe sau de companii de transport urban care circula pe durata intregii zile pe curse prestabilite, orice companie are nevoie de innoirea flotei de autobuze sau autocare.

Iata la ce ar trebui sa fim atenti atunci cand cautam autobuze de vanzare pe site-uri de profil cu autobuze rulate.

#Kilometri, drumuri, stare tehnica. Intotdeauna este bine de stiut ce drumuri a parcurs un autobuz inainte de a-l pune din nou pe sosea. Numarul de kilometri dar si drumurile pe care a mers pot oferi informatii foarte importante despre starea actuala a unui autobuz, astfel incat sa stim cat de mult a fost solicitat motorul si transmisia.

#Inainte de a investi intr-un autobuz faceti un drive test sau cereti parerea unui mecanic foarte bun. Sunt foarte importante datele legate de cutia de viteze, unele dintre autobuze putand avea probleme in treptele superioare de viteza.

#Atentie la rugina. Acesta este un element definitoriu atunci cand alegeti orice vehicul, fie ca este vorba despre un autoturism, despre un camion sau despre un autobuz, rugina nu va disparea niciodata, ci doar se va inrautati. Asigurati-va ca nu exista rugina nici pe partile exterioare ale masinii si nici la interior.

#Cautati cu atentie scurgerile, de orice tip ar fi ele, dar mai ales cele de la cutia de viteze.

Unele cutii de viteze care se folosesc pe autobuze au garnituri slabe si pierd lichid constant cand cutia de viteze se incinge, la drumuri lungi. Nu cumparati niciodata asa ceva! Schimbarea cutiei de viteze poate fi deosebit de scumpa. De asemenea, piesele de la sistemul de franare sau de la sistemul hidraulic sunt si ele scumpe.

#Stil si numar de locuri. Acesta nu reprezinta o problema decat atunci cand afecteaza spatiul si numarul de locuri din interior. Spre exemplu, daca usa de acces in autobuz este plasata mai degraba catre mijloc, e posibil sa pierdeti cateva locuri pe scaune.

#Spatiul de depozitare este si el important, mai ales daca intentionati sa folositi masina pentru drumuri lungi cu turisti care transporta si bagaje. Unele autobuze sau autocare beneficiaza de un spatiu mai mare de depozitare bagaje, in timp ce altele nu au decat spatiul din spatele masinii.

#Numarul de locuri este ultimul aspect de care ar trebui sa tineti cont si reprezinta o alegere individuala, in functie de scopul pentru care se cumpara vehiculul.

Evw Trucks, divizia de vanzari camioane a Evw Holding, are in oferta peste 20 de autobuze de vanzare.Comunicat publicat de: Concept24 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Concept24

Despre doctorii oncologi - cate tipuri sunt si care este rolul lor

Oncologia reprezinta studiul cancerului, in diversele sale forme. Oncologistul este doctorul care trateaza cancerul si ofera ingrijire medicala persoanelor diagnosticate cu cancer. Domeniul oncologiei are…

Care este momentul cel mai bun pentru a comanda produse naturiste online?

Sezonul rece a venit la noi cu pasi timizi si fara graba. Mama Natura ne-a dat destul ragaz sa ne pregatim corpul si mintea pentru…

Pasi pentru achizitionarea unui vehicul comercial

Pasii pentru achizitionarea unui vehicul comercial sunt in mare parte aceiasi cu pasii necesari pentru achizitionarea unei masini personale, insa detaliile difera. Iata de ce…

Cat de sigure sunt bijuteriile pentru copii?

Nu este un secret pentru nimeni ca inca de la nastere copiii mici, fetitele cu precedere, primesc bijuterii. Fie ca este vorba despre cerceii primiti…

9 piese de masina pe care oricine ar trebui sa le stie

Chiar daca mecanica nu este tocmai punctul forte al doamnelor si, de cele mai multe ori, cele cateva pagini de teorie pe partea de mecanica…
Vezi profilul Concept24