Autobuzele rulate – de ce sa tinem cont?

Companiile de transport de persoane sunt unele dintre cele mai solicitate la acest moment. Fie ca vorbim despre companii de transport care efectueaza drumuri zilnice in tara sau in afara acesteia, de agentii de turism care efectueaza excursii si tururi interne si externe sau de companii de transport urban care circula pe durata intregii zile pe curse prestabilite, orice companie are nevoie de innoirea flotei de autobuze sau autocare.

Iata la ce ar trebui sa fim atenti atunci cand cautam autobuze de vanzare pe site-uri de profil cu autobuze rulate.

#Kilometri, drumuri, stare tehnica. Intotdeauna este bine de stiut ce drumuri a parcurs un autobuz inainte de a-l pune din nou pe sosea. Numarul de kilometri dar si drumurile pe care a mers pot oferi informatii foarte importante despre starea actuala a unui autobuz, astfel incat sa stim cat de mult a fost solicitat motorul si transmisia.

#Inainte de a investi intr-un autobuz faceti un drive test sau cereti parerea unui mecanic foarte bun. Sunt foarte importante datele legate de cutia de viteze, unele dintre autobuze putand avea probleme in treptele superioare de viteza.

#Atentie la rugina. Acesta este un element definitoriu atunci cand alegeti orice vehicul, fie ca este vorba despre un autoturism, despre un camion sau despre un autobuz, rugina nu va disparea niciodata, ci doar se va inrautati. Asigurati-va ca nu exista rugina nici pe partile exterioare ale masinii si nici la interior.

#Cautati cu atentie scurgerile, de orice tip ar fi ele, dar mai ales cele de la cutia de viteze.

Unele cutii de viteze care se folosesc pe autobuze au garnituri slabe si pierd lichid constant cand cutia de viteze se incinge, la drumuri lungi. Nu cumparati niciodata asa ceva! Schimbarea cutiei de viteze poate fi deosebit de scumpa. De asemenea, piesele de la sistemul de franare sau de la sistemul hidraulic sunt si ele scumpe.

#Stil si numar de locuri. Acesta nu reprezinta o problema decat atunci cand afecteaza spatiul si numarul de locuri din interior. Spre exemplu, daca usa de acces in autobuz este plasata mai degraba catre mijloc, e posibil sa pierdeti cateva locuri pe scaune.

#Spatiul de depozitare este si el important, mai ales daca intentionati sa folositi masina pentru drumuri lungi cu turisti care transporta si bagaje. Unele autobuze sau autocare beneficiaza de un spatiu mai mare de depozitare bagaje, in timp ce altele nu au decat spatiul din spatele masinii.

#Numarul de locuri este ultimul aspect de care ar trebui sa tineti cont si reprezinta o alegere individuala, in functie de scopul pentru care se cumpara vehiculul.

Evw Trucks, divizia de vanzari camioane a Evw Holding, are in oferta peste 20 de autobuze de vanzare.Comunicat publicat de: Concept24 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Concept24

Transportul cu autocarul – un business in crestere in Romania

Unul dintre mijloacele de transport preferate nu numai de romani, ci si de cetateni europeni in general sunt autocarele. In Europa exista o retea foarte…

Mentenanta corespunzatoare a hotei de bucatarie

Bucatariile moderne, oricat de sofisticate sau de minimaliste sunt, au nevoie de o hota buna de bucatarie. Necesitatea unei hote este dincolo de orice discutie,…

Amenajarea living-ului pas cu pas

Iti doresti sa te bucuri de un spatiu de relaxare in casa ta, in care sa poti primi oaspetii si sa petreci seri lungi alaturi…

Cum sa alegi gresia si faianta potrivite pentru baia ta

Culorile pot fi punctul forte sau pot strica aspectul unei camere, principiul acesta aplicandu-se pentru oricare incapere din casa; asadar, este important sa alegi culoarea…

Nu-ti ajung banii sa cumperi anvelope noi? Cauta anvelope respate pentru camioane

Un camion trebuie sa fie in stare de functionare oricand ai nevoie de el. Se poate intampla ca de multe ori sa nu ai bani…
Vezi profilul Concept24