Autobuzele rulate – de ce sa tinem cont?

Companiile de transport de persoane sunt unele dintre cele mai solicitate la acest moment. Fie ca vorbim despre companii de transport care efectueaza drumuri zilnice in tara sau in afara acesteia, de agentii de turism care efectueaza excursii si tururi interne si externe sau de companii de transport urban care circula pe durata intregii zile pe curse prestabilite, orice companie are nevoie de innoirea flotei de autobuze sau autocare.

Iata la ce ar trebui sa fim atenti atunci cand cautam autobuze de vanzare pe site-uri de profil cu autobuze rulate.

#Kilometri, drumuri, stare tehnica. Intotdeauna este bine de stiut ce drumuri a parcurs un autobuz inainte de a-l pune din nou pe sosea. Numarul de kilometri dar si drumurile pe care a mers pot oferi informatii foarte importante despre starea actuala a unui autobuz, astfel incat sa stim cat de mult a fost solicitat motorul si transmisia.

#Inainte de a investi intr-un autobuz faceti un drive test sau cereti parerea unui mecanic foarte bun. Sunt foarte importante datele legate de cutia de viteze, unele dintre autobuze putand avea probleme in treptele superioare de viteza.

#Atentie la rugina. Acesta este un element definitoriu atunci cand alegeti orice vehicul, fie ca este vorba despre un autoturism, despre un camion sau despre un autobuz, rugina nu va disparea niciodata, ci doar se va inrautati. Asigurati-va ca nu exista rugina nici pe partile exterioare ale masinii si nici la interior.

#Cautati cu atentie scurgerile, de orice tip ar fi ele, dar mai ales cele de la cutia de viteze.

Unele cutii de viteze care se folosesc pe autobuze au garnituri slabe si pierd lichid constant cand cutia de viteze se incinge, la drumuri lungi. Nu cumparati niciodata asa ceva! Schimbarea cutiei de viteze poate fi deosebit de scumpa. De asemenea, piesele de la sistemul de franare sau de la sistemul hidraulic sunt si ele scumpe.

#Stil si numar de locuri. Acesta nu reprezinta o problema decat atunci cand afecteaza spatiul si numarul de locuri din interior. Spre exemplu, daca usa de acces in autobuz este plasata mai degraba catre mijloc, e posibil sa pierdeti cateva locuri pe scaune.

#Spatiul de depozitare este si el important, mai ales daca intentionati sa folositi masina pentru drumuri lungi cu turisti care transporta si bagaje. Unele autobuze sau autocare beneficiaza de un spatiu mai mare de depozitare bagaje, in timp ce altele nu au decat spatiul din spatele masinii.

#Numarul de locuri este ultimul aspect de care ar trebui sa tineti cont si reprezinta o alegere individuala, in functie de scopul pentru care se cumpara vehiculul.

Evw Trucks, divizia de vanzari camioane a Evw Holding, are in oferta peste 20 de autobuze de vanzare.Comunicat publicat de: Concept24 (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Concept24

Buldoexcavatorul – nou sau second hand?

Este posibil ca bugetul alocat pentru investitia in business sa nu va permita intotdeauna sa cumparati utilaje noi. Poate fi si cazul achizitiei unui buldoexcavator…

DAF si protectia fata de mediu

DAF este una dintre companiile producatoare de camioane cu cea mai serioasa implicare in politicile eco si care are in vedere permanent imbunatatirea produselor sale…

Cum tii masina ta in siguranta?

Daca iti doresti ca masina ta sa fie in siguranta si sa detii controlul absolut asupra functionarii acesteia, atunci ai nevoie de un sistem de…

Amenajarea baii: cum alegi gresia si faianta?

Iti renovezi baia si ai nevoie de sugestii pentru alegerea de gresie si faianta potrivite pentru dimensiunile acesteia, dar si mobilierul pe care doresti sa-l…

Parchetul stratificat te ajuta sa obtii un design placut si elegant

Cand te apuci de renovari sau te muti in casa noua, una dintre primele modificari facute este cea legata de parchet. De multe ori, parchetul…
Vezi profilul Concept24