Aurora boreala - Ce este, culori, cum se produce si unde apare?

Aurora boreală este, de fapt, o altă denumire pentru aurora polară. Aurora polară este un fenomen optic care constă într-o strălucire intensă observată noaptea în regiunile din proximitatea zonelor polare. Atunci când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, iar atunci când apare în emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă.

Aurora boreală apare atunci când Soarele devine foarte activ, acest lucru se întâmplă, de obicei, odată la 11 ani. Având în vedere faptul că știința este foarte avansată, cercetătorii ne pot anunța din timp când va apare următoarea auroră.

Aceasta poate fi cel mai bine văzută de cei care stau in preajma polilor magnetici, datorită faptului că fenomenul apare lângă polii magnetici ai Pământului. Cum, la unul din poli, se găsește Antarctica, cel mai posibil este ca aurora să fie văzută în emisfera nordică, în general cele mai bune locuri de unde poate fi admirată sunt Europa (Norvegia, Suedia, Finlanda si Islanda) sau America de Nord (Yokon, Nunavut, Teritoriile Nordice si Alaska).

Sute de ani, luminile apărute pe cer au fost sursă de speculații, superstiții și venerație. În Franța au fost descoperite picturi rupestre, în care apăreau aceste fenomene, vechi de peste 30.000 de ani. Abia în anul 1880 a fost făcută, pentru prima dată, legătura dintre aurorele boreale şi activitatea solară.

Termenul de auroră boreală a fost folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas.

Citeste mai mult pe https://amiiko.ro/descopera/aurora-borealaCuvinte cheie:
aurora boreala


Comunicat publicat de: Stefan Laurentiu (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Stefan Laurentiu

10 Citate celebre din cartea Puterea extraordinară a subconștientului tău

Puterea extraordinară a subconștientului tău, de Joseph Murphy este o carte extraodinară, care vă poate ajuta să descoperiți lumile subtile din subconștienul vostru.

Cateva date interesante despre Norvegia. Top 5 motive pentru care merita sa vizitezi Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai minunate tari din lume, datorita peisajelor uimitoare, dar si a calitatii vietii.

Top 5 curiozitati despre camioane!

Prima utilizare cunoscută a cuvântului „camion” a fost în 1611, când sa referit la roțile mici, puternice pe vagoanele de tunuri. În utilizarea sa extinsă…
Vezi profilul Stefan Laurentiu