ASUS Zenbook, o familie de laptopuri de calitate, pentru toate buzunarele și pe toate gusturile!

ASUS, unul dintre cei mai mari producători de laptopuri și PC-uri din lume, a pariat în 2011 pe o nouă linie de laptopuri, destinate tuturor utilizatorilor și tuturor bugetelor.

ASUS Zenbook este de fapt o familie întreagă de laptopuri produse de ASUS. Primul ASUS Zenbook a fost produs în 2011, în luna octombrie, iar în 2012 familia de laptopuri Zenbook a fost îmbogățită cu o largă varietate de modele, de la cele cu ecran de 12 inchi la cele cu ecran de 15 inchi. Majoritatea modelelor ASUS Zenbook folosesc procesoare Intel Core și plăci video Nvidia. De la finalul lui 2012, ASUS Zenbook a introdus și modele cu touchscreen. Majoritatea acestor modele de laptopuri din familia ASUS Zenbook au fost comparate cu MacBook Air. Principalii competitori ai lui ASUS Zenbook sunt seria Aspire de la Acer, seria Inspiron de la Dell, Pavilion de la HP, IdeaPad de la Lenovo și Satellite, de la Toshiba.

Laptopuri ASUS Zenbook – oferte

ASUS a creat designul familiei Zenbook cu carcase de aluminiu și foarte mare rigiditate, spre deosebire de plastic, materialul standard de până atunci pentru laptopuri. Pattern-ul de pe spatele laptopurilor care reprezintă niște unde concentrice ar reprezenta filosofia Zen, de la care își trage și numele ASUS Zenbook.

În general, modelele ASUS Zenbook au fost bine primite, grație construcției robuste, cu șasiu de aluminiu, și ecranelor de calitate ridicată de la ultimele modele. Totuși, probleme par a fi la touchpad-ul laptopurilor din această serie, care dau adesea erori. Unele modele au fost criticate pentru prețul ridicat pe care-l au la vânzare.

Laptopuri ASUS Zenbook

Numele ASUS Zenbook a fost propus chiar de președintele companiei, Jonney Shih, care voia să fie reflectată filosofia zen a design-ului acestor notebook-uri.

Și în România, familia de laptopuri ASUS Zenbook a prins foarte bine, având un succes deosebit. Marile magazine de comerț online, cum ar fi eMAG, vând o gamă largă de modele ASUS Zenbook, cu prețuri începând de la 3000 de lei și ajungând până la cele mai scumpe modele, care depășesc 8000 de lei. Cel mai scump model de ASUS Zenbook de pe piața românească pare a fi ASUS ZenBook UX550VE-BN016T cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ, cu arhitectura Kaby Lake, ecran de 15,6 inchi, display Full Hd, cu finisaj Anti-Glare și rezoluție 1920 x 1080. Cu 16 GB de RAM pe DDR4 și o capacitate de stocare de 512 GB pe SSD, o placă video nVIDIA GTX 1050 Ti, acest ASUS Zenbook este unul dintre cele mai bune de pe piață.

Laptopuri ASUS Zenbook – oferte

Compania ASUS a fost înființată în 1989, în Taipei (Taiwan), de către patru ingineri, foști angajați ai companiei Acer.

Numele ASUS (Huashuo, în chineză) vine de la ultimele patru litere ale cuvântului Pegasus, calul înaripat din mitologia greacă ce reprezintă inspirația artistică și învățătura. ASUS încorporează puterea, spiritul creativ și puritatea, simbolizate de această creatură mitică ce se îndreptă către noi culmi ale calității și inovației cu fiecare produs ce este introdus pieții.

Au fost alese doar ultimele patru litere ale cuvântului Pegasus pentru ca produsele ASUS să fie situate cât mai sus în listele în ordine alfabetică. Sloganul companiei ASUS a fost ”Rock Solid. Heart Touching”, schimbat apoi în ”Inspiring Innovation. Persistant Perfection”. În prezent, sloganul este „In Search of Incredible” (În căutarea incredibilului).

Laptopuri ASUS Zenbook

ASUS este pe locul 4 în lume în clasamentul vânzărilor de PC-uri și notebook-uri, după HP, Lenovo și Dell. ASUS deține o cotă de 9,8-10% din piața totală. În ultima vreme, ASUS și-a văzut serios amenințat locul 4 de americanii de la Apple, care se apropie vertiginos atât ca vânzări, cât și ca procent din acestea, de compania taiwaneză.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
laptop, laptopuri, asus, zenbook, ultrabook


Comunicat publicat de: Dante Int. (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Dante Int.

3 congelatoare mici pentru atunci când ai nevoie să depozitezi diverse alimente

Majoritatea frigiderelor sau combinelor electrice vin dotate cu un congelator destul de spațios pentru a depozita diverse alimente pe care dormi să le consumăm pe…

Mașa și ursul, fenomenul care a cucerit întreaga planetă

Spre deosebire de clasicele Disney, Looney Tunes sau celebrele serii de pe Cartoon Network, desenele animate ale noilor generații nu pot fi enumarate fără a…

Suntem cu adevărat pregătiți pentru televizoarele 8K?

Fabricanții de aparate electronice și electrocasnice sunt mereu cu un pas în fața necesităților utilizatorului de rând. Este și cazul televizoarelor, unde sunt cu mai…

Lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un laptop

Perioada în care ne aflăm este cea mai bună pentru alegerea unui nou laptop. Simpla prezență a mai multor opțiuni pe rafturile magazinelor avantajează consumatorul,…

Xbox One X: 6 lucruri de știut înainte de a-l cumpăra

Microsoft a lansat pe data de 7 noiembrie 2017 noul model Xbox One X, aceasta fiind o premieră din multe puncte de vedere: este cea…
Vezi profilul Dante Int.