Asigurarea obligatorie auto RCA merge catre online tot mai mult

In materie de asigurari auto RCA, piata romaneasca este in curs de dezvoltare si din timp in timp este necesar cate un update pentru a rezolva anumite probleme cu care se confrunta oamenii.

Aspecte legate de cadrul legislative al asigurarii RCA

Fara discutie ca in ultima perioada au avut loc update-uri care au vizat in mod special asigurarea obligatorie RCA, atat la nivel de diversificare a ofertei brokerilor cat si in cee ace priveste interdictia de a acorda sau a oferi diverse avantaje la inceheierea unei polite RCA, nementionand de dispozitia data care reglementeaza si ne spune ca pretul politei trebuie sa fie acelasi fie ca luam oferta de la un broker, fie de la altul.

Se discuta acum si despre ultimele doua mentiuni la care se pare ca s-ar putea renunta intr-un viitor apropiat, astfel ca preturile vor putea fi diferentiate in functie de cel care face oferta, dar ca vor putea fi oferite si anumite beneficii, stimulente sau avantaje la incheierea unei polite RCA.

De asemenea, se doreste sa existe si posibilitatea de modificare a tarifelor la intervale de peste 12 luni si nu pana in acest interval.

Astfel ca se are in vedere si reducerea cheltuielilor companiilor ramase dupa falimentul a doua firme de asigurari si cresterea canalelor alternative, precum cel online de la care sunt asteptari foarte mari ca si aducator de lead-uri sau de conversii, respective un canal ce va crestet in continuare ca si pondere a volumului de asigurari incheiate.

Decontarea directa – da sau nu?

Aspectul decontarii directe are in vedere posibilitatea de a putea repara autovehiculul avariat cu polita proprie RCA, urmand ca asiguratorul RCA care plateste in aceasta prima faza sa isi poata recupera suma ce reprezinta despagubirea de la asiguratorul RCA al celuilalt autovehicul.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania sustine – conform bursasigurarilor.ro – ca sistemul acesta al decontarii directe propus nu reprezinta o optiune c emerita luata in discutie in perioada urmatoare, prin prisma maturitatii pietei din Romania in aceasta zona.

Tot mai multe polite RCA se incheie online

Site-urile in zona de asigurari RCA sunt tot mai multe si cei care ofera astfel de servicii – in special brokeri – sunt din ce in ce mai multi. O simpla cautare pe internet ne poate dezvalui interesul generat de aceste asigurari auto.

Un exemplu interesant si elocvent este cel de la eMAGhttps://www.emag.ro/asigurari-rca in care putem selecta, dupa completarea datelor, cea mai avantajoasa oferta sau cea mai iieftina, dupa caz.

In cazul ideal avem livrarea rapida si gratuita prin curier pentru polita fizica a asigurarii – asa cum e in exemplul de mai sus – si intr-un timp si mai scurt transmisa si pe email.


Alte comunicate publicate de Dante Int.

Asus Zenbook 14, unul dintre cele mai bune ultrabook-uri din 2019. Patru motive să îl cumperi

Asus ZenBook 14 (UM431) este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri midrange din 2019, cu un accent pus masiv pe stil și cu o doză…

România trece prin cea mai amplă campanie de donații de până acum

România are nevoie de tot ajutorul pentru a depăși criza generată de către virusul COVID-19. Eforturile autorităților sunt suplimentate de zeci de campanii de strângere…

3 congelatoare mici pentru atunci când ai nevoie să depozitezi diverse alimente

Majoritatea frigiderelor sau combinelor electrice vin dotate cu un congelator destul de spațios pentru a depozita diverse alimente pe care dormi să le consumăm pe…

Mașa și ursul, fenomenul care a cucerit întreaga planetă

Spre deosebire de clasicele Disney, Looney Tunes sau celebrele serii de pe Cartoon Network, desenele animate ale noilor generații nu pot fi enumarate fără a…

Suntem cu adevărat pregătiți pentru televizoarele 8K?

Fabricanții de aparate electronice și electrocasnice sunt mereu cu un pas în fața necesităților utilizatorului de rând. Este și cazul televizoarelor, unde sunt cu mai…
Vezi profilul Dante Int.