Aperolul, un „aperitiv” excelent pentru zilele călduroase

Chiar dacă anotimpul cald este pe ducă, încă se consumă băuturi răcoritoare, alcoolice sau nu, la terase, în orașe sau în stațiuni. Cu siguranță ați observat că în ultimii ani una dintre cele mai căutate băuturi la terase este aperolul. Aperol spritz, mai exact.

Chiar dacă a devenit de curând un trend, această băutură nu este una nouă, însă. Ba chiar are o vechime de peste un secol!

Aperolul este doar unul din ingredientele din Aperol Spritz, un cocktail răcoritor și aromat, consumat de femei și bărbați deopotrivă în anotimpul cald. Cocktail-ul în sine a apărut pe terasele din Veneția, la începutul secolului trecut.

 

Aperolul, pe de altă parte, este un lichior inventat de frații Luigi și Silvio Barbieri, din Italia, la începutul secolului trecut. Cei doi frați dețineau o fabrică de îmbuteliat băuturi alcoolice și au încercat pentru mai mult timp să inventeze o băutură nouă, de tip aperitiv. Italia era recunoscută pentru aceste băuturi și este și azi: Campari, Martini etc. Șapte ani de combinații, mixuri și eșecuri repetate a durat până când a apărut din mâinile fraților Barbieri lichiorul Aperol. Spre deosebire de celelalte băuturi aperitiv de tip bitter, Aperol era mai slab, având doar 11% alcool. Campari, de exemplu, avea dublu. Numele Aperol vine din cuvântul din slang-ul francez pentru aperitiv, care este „apero”.

Aperolul se gaseste acum si online in marile magazine, la preturi foarte bune.

Deși rețeta e în continuare secretă, se știe că lichiorul Aperol conține portocale amare, chinină, rubarbă și diverse ierburi aromate.

 

Tot în Veneția, Aperolul a devenit Aperol Spritz. Zona, care a fost o vreme sub stăpânire austriacă, a „moștenit” de la austrieci șprițul, adică vinul îndoit cu apă. Într-o zonă în care șprițul era deja popular, era chestiune de timp până și Aperolul va cunoaște aceeași cale.

Aperol – oferte online, preturi fara egal pentru o bautura delicioasa!

 

Din cauza gustului ușor amărui, Aperolul a început să fie consumat „îndoit” cu apă minerală. Ulterior, apa minerală a fost înlocuită cu un șpriț compus din Prosecco și apă. De aici s-a extins rapid, mai ales după anul 2000, când compania a fost cumpărată de Campari, care a investit masiv în publicitate. În Germania a prins cel mai mult Aperolul, iar de acolo s-a răspândit în toată Europa.

 

Aperol Spritz a devenit o băutură la modă, mai ales în rândul tinerilor, fiind o băutură cu grad redus de alcool, dar în același timp răcoritoare și tonică, numai bună pentru zilele toride.


Alte comunicate publicate de Dante Int.

Când e cel mai bun moment pentru a cumpăra un telefon Samsung?

Dacă există un dispozitiv care agită zi de zi mediile tech din întreaga lume, acesta este smartphone-ul. În fiecare an vedem zeci de lansări de…

Asus Zenbook 14, unul dintre cele mai bune ultrabook-uri din 2019. Patru motive să îl cumperi

Asus ZenBook 14 (UM431) este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri midrange din 2019, cu un accent pus masiv pe stil și cu o doză…

România trece prin cea mai amplă campanie de donații de până acum

România are nevoie de tot ajutorul pentru a depăși criza generată de către virusul COVID-19. Eforturile autorităților sunt suplimentate de zeci de campanii de strângere…

3 congelatoare mici pentru atunci când ai nevoie să depozitezi diverse alimente

Majoritatea frigiderelor sau combinelor electrice vin dotate cu un congelator destul de spațios pentru a depozita diverse alimente pe care dormi să le consumăm pe…

Mașa și ursul, fenomenul care a cucerit întreaga planetă

Spre deosebire de clasicele Disney, Looney Tunes sau celebrele serii de pe Cartoon Network, desenele animate ale noilor generații nu pot fi enumarate fără a…
Vezi profilul Dante Int.