Apelarea la psihoterapie, modalitate de succes pentru a evita destramarea familiei

Intemeierea unei familii reprezinta un act de mare responsabilitate, o dovada de maturitate, de intelegere a valorilor acesteia si este menita sa aduca in viata celor care o compun implinire, iubire, sprijin reciproc, impartirea bucuriiilor dar si a necazurilor deopotriva, alaturi de trecerea peste orice dificultati impreuna.

Intemeierea unei familii reprezinta un act de mare responsabilitate, o dovada de maturitate, de intelegere a valorilor acesteia si este menita sa aduca in viata celor care o compun implinire, iubire, sprijin reciproc, impartirea bucuriiilor dar si a necazurilor deopotriva, alaturi de trecerea peste orice dificultati impreuna.

De aceea, pentru a pastra armonia si echilibrul, pentru a-i da trainicie, asemenea urarilor facute la unirea destinelor, precum „casa de piatra”, este firesc ca membrii familiei sa mentina si sa consolideze permanent aceste insusiri pretioase, care ii tin uniti. Pentru ca, desi fiecare porneste la inceput de drum cu convingerea ca lucrurile vor merge bine si cu greu s-ar putea abate „norii negri” asupra  familiei lor, nimeni nu poate fi ocolit de momente dificile, de cumpene in viata, care ar putea duce la destramarea familiei, daca nu sunt constientizate la timp aceste riscuri si nu sunt luate masuri reparatorii in acest sens.

Exista multe situatii care pot distruge armonia in familie, suferinta pricinuita de disparitia cuiva drag, boli care macina si determina izolare si inchidere in sine, opinii divergente legate de cresterea si educarea copiilor din familie, dependenta de alcool sau alte substante nocive, dificultati financiare care isi resfrang efectele asupra linistii din casa, conflicte diverse care mocnesc timp indelungat si multe alte aspecte negative, majoritatea avand un numitor comun, respectiv lipsa de comunicare sau comunicarea defectuoasa intre membrii familiei.

Se poate ajunge astfel la stari insuportabile, certuri interminabile, senzatia de a nu fi inteles si sprijinit, tensiune si suferinta psihica, iar primul pas in repararea acestei crize in familie este chiar constientizarea si acceptarea faptului ca o asemenea situatie nu mai poate trena, pentru ca efectele acesteia se pot agrava pana la destramarea familiei.

Un ajutor important in aceste cazuri este cel  oferit de psiholog, iar cea mai potrivita este apelarea la psihoterapie de familie. In cadrul acestor sedinte specifice, membrii familiei aflate in impas vor fi ajutati de psiholog sa identifice sursa conflictelor, sa-si accepte greselile fiecare in parte si impreuna, prin implicare activa si sincera, sa identifice solutiile cele mai potrivite. De asemenea, alaturi de terapia de familie, este benefica si terapia individuala. Astfel, in cazul terapiei individuale, membrii familiei au posibilitatea de a se descoperi pe sine cat mai profund si pentru a putea sa-si raspunda la anumite intrebari care-i framanta si de ale caror raspunsuri ar putea depinde chiar salvarea armoniei din propria familie.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
psihoterapie de familie, terapie individuala


Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Scapa de dureri articulare si de inflamatii in mod natural

De la o varsta orice inflamatie din corpul nostru poate insemna si o stare de disconfort accentuat si probleme de sanatate. Durerile articulare cauzate de…

Camere frigorifice profesionale pentru păstrarea produselor perisabile

Echipamentele frigorifice de la TC România se bucură de o largă apreciere în rândul beneficiarilor, fiind de o calitate deosebit de bună.

Echipamente de ventilare cu recuperator de căldură pentru unitățile HoReCa

Un sistem de ventilare cu recuperator căldură este ideal pentru aerisirea unităților de alimentație publică.

Condimentează-ți viața cu ajutorul unor suporturi de lumânări!

Un suport lumânări, indiferent că e vorba de un sfeșnic sau de un candelabru impresionant, e folosit în epoca noastră mai frecvent în proiectele de…

Care sunt caracteristicile si avantajele unui geam securizat?

Exista anumite domenii sau locuri care necesita folosirea unui alt fel de geam, diferit de cel normal prin proprietatile pe care acesta le prezinta si…
Vezi profilul Digital x