Apelarea la psihoterapie, modalitate de succes pentru a evita destramarea familiei

Intemeierea unei familii reprezinta un act de mare responsabilitate, o dovada de maturitate, de intelegere a valorilor acesteia si este menita sa aduca in viata celor care o compun implinire, iubire, sprijin reciproc, impartirea bucuriiilor dar si a necazurilor deopotriva, alaturi de trecerea peste orice dificultati impreuna.

Intemeierea unei familii reprezinta un act de mare responsabilitate, o dovada de maturitate, de intelegere a valorilor acesteia si este menita sa aduca in viata celor care o compun implinire, iubire, sprijin reciproc, impartirea bucuriiilor dar si a necazurilor deopotriva, alaturi de trecerea peste orice dificultati impreuna.

De aceea, pentru a pastra armonia si echilibrul, pentru a-i da trainicie, asemenea urarilor facute la unirea destinelor, precum „casa de piatra”, este firesc ca membrii familiei sa mentina si sa consolideze permanent aceste insusiri pretioase, care ii tin uniti. Pentru ca, desi fiecare porneste la inceput de drum cu convingerea ca lucrurile vor merge bine si cu greu s-ar putea abate „norii negri” asupra  familiei lor, nimeni nu poate fi ocolit de momente dificile, de cumpene in viata, care ar putea duce la destramarea familiei, daca nu sunt constientizate la timp aceste riscuri si nu sunt luate masuri reparatorii in acest sens.

Exista multe situatii care pot distruge armonia in familie, suferinta pricinuita de disparitia cuiva drag, boli care macina si determina izolare si inchidere in sine, opinii divergente legate de cresterea si educarea copiilor din familie, dependenta de alcool sau alte substante nocive, dificultati financiare care isi resfrang efectele asupra linistii din casa, conflicte diverse care mocnesc timp indelungat si multe alte aspecte negative, majoritatea avand un numitor comun, respectiv lipsa de comunicare sau comunicarea defectuoasa intre membrii familiei.

Se poate ajunge astfel la stari insuportabile, certuri interminabile, senzatia de a nu fi inteles si sprijinit, tensiune si suferinta psihica, iar primul pas in repararea acestei crize in familie este chiar constientizarea si acceptarea faptului ca o asemenea situatie nu mai poate trena, pentru ca efectele acesteia se pot agrava pana la destramarea familiei.

Un ajutor important in aceste cazuri este cel  oferit de psiholog, iar cea mai potrivita este apelarea la psihoterapie de familie. In cadrul acestor sedinte specifice, membrii familiei aflate in impas vor fi ajutati de psiholog sa identifice sursa conflictelor, sa-si accepte greselile fiecare in parte si impreuna, prin implicare activa si sincera, sa identifice solutiile cele mai potrivite. De asemenea, alaturi de terapia de familie, este benefica si terapia individuala. Astfel, in cazul terapiei individuale, membrii familiei au posibilitatea de a se descoperi pe sine cat mai profund si pentru a putea sa-si raspunda la anumite intrebari care-i framanta si de ale caror raspunsuri ar putea depinde chiar salvarea armoniei din propria familie.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
psihoterapie de familie, terapie individuala


Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

De ce avem nevoie de tratamente pentru unghii?

Exista tratamente pentru par, pentru ten, pentru piele, pentru corp, dar te-ai gandit ca si unghiile tale au nevoie de tratamente speciale?

Ce rochii de mireasa ti s-ar potrivi in 2018, cateva exemple

In ziua nuntii personajul principal este cu siguranta mireasa. Ea va atrage toate privirile si va fi in centrul atentiei pe tot parcursul zilei.

Avantajele tuburilor cu LED

Iluminatul cu LED este foarte popular si la noi in tara. Si de ce nu ar fi? Economisim energie si bani in fiecare luna, corpurile…

Cele mai importante avantaje ale sistemului ERP

Un termen relativ nou pentru Romania, sistemul ERP este benefic si esential pentru dezvoltarea companiilor si pentru realizarea obiectivelor de afaceri.

De ce este importanta colaborarea cu o firma de protectia muncii

Inainte ca un angajat sa inceapa in mod activ sa isi desfasoare activitate la un nou loc de munca, acesta trebuie sa primeasca un instructaj…
Vezi profilul Digital x