Anxietate sociala: ce este, cum se manifesta si cum se poate trata?

Anxietatea sociala este o boala cu care, din pacate se confrunta din ce in ce mai multi adolescent si adulti, intrucat acestia nu se ingrijesc suficient de bine din punct de vedere psihic si fizic. Din punct de vedere statistic, este dovedit faptul ca anxietatea apare cu precadere la femei, fiind prezenta in general la 5-9% dintre oamenii din intreaga lume. In acest articol sunt prezentate principalele elemente care trebuie cunoscute la nivel global, astfel incat boala sa poata fi prevenita sau tratata in cele mai bune conditii.

Ce este anxietatea sociala?

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca anxietatea sociala este una dintre formele anxietatii, care se manifesta in numeroase moduri si care poate afecta de la adolescent si pana la batrani.

Este normal ca oamenii sa se simta ingrijorati din anumite puncte de vedere, insa atunci cand aceste emotii depasesc pragul normalului si trec spre exagerare, mai ales atunci cand vine vorba despre integrarea in grupurile sociale, este clar ca tinerii si adultii sufera de una dintre formele anxietatii.

De exemplu, persoanele carora incepe sa le fie teama sa mearga la cumparaturi, pentru ca acolo este aglomeratie sau pur si simplu sa participe la o petrecere, acestea sunt semne clare care indica prezenta unei boli psihice care trebuie tratata cat mai repede.

Cum se manifesta?

In ceea ce priveste modurile in care anxietatea se manifesta, pacientii trebuie sa aiba in vedere elemente precum frica intensa de a sta in preajma unor persoanepe care nu le cunosc, frica de anumite situatii in care ar putea fi analizati ori judecati, dar si ingrijorarea ca s-ar putea face de ras in public.

Mai mult, cei care sufera de anxietate sociala pot intampina dificultati in a-si duce la bun sfarsit activitatile de zi cu zi, ajungandu-se pana la evitarea contactului vizual cu persoanele din jur.

Simptome

Lista simptomelor care indica aparitia anxietatii sociale este una destul de lunga. Medicii recomanda atat adolescentilor, cat si adultilor sa fie atenti la semne precum inrosirea fetei, transpiratie exagerata, tremuraturi sau frisoane, greata, diaree ori alte tipuri de probleme cu stomacul, dificultate in a vorbi, voce tremurata, tensiune musculara sau palpitatii la nivelul inimii.

Posibile cauze

Medicii specialisti sustin faptul ca anxietatea poate avea mai multe cauze. De exemplu, oamenii pot ajunge sa sufere de anxietate din cauza presiunii sociale ori de mediu, din cauze psihologice sau biologice.

Mai exact, exista oameni care nu reusesc sa faca fata foarte bine situatiilor in care trebuie sa actioneze rapid, motiv pentru care ajung sa se piarda si sa nu mai aiba controlul asupra propriilor actiuni.

Mai apoi, in ceea ce priveste cauzele psihologice trebuie mentionata experienta traumatizanta din copilarie, care poate marca parcursul intregii vieti, iar cauzele biologice sunt strans legate de provenienta familiala si parcursul parintilor din punct de vedere al sanatatii.

In prezent exista mai multe tipuri de tratamente posibile pentru persoanele care sufera de anxietate. Daca pentru formele usoare se recomanda medicamentatia, pentru anxietatea mai avansata este ideala psihoterapia cogntiv-comportamentala.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Balustrada de sticlă, element constructiv performant

Casa trebuie să fie întotdeauna atractivă și confortabilă. În acest sens, balustradele de sticlă sunt componente arhitecturale durabile și ușor de integrat în orice stil…

Implanturi dentare - cand sunt cea mai buna solutie?

Implanturile sunt cea mai buna solutie pentru simularea aspectului, senzatiei si functiei dintilor naturali. Implanturile dentare fac mult mai mult decat inlocuiesc dintii lipsa. Ele…

Beneficii de depozitare: primele avantaje ale spatiilor de depozitare explicate!

Producatorii, importatorii, angrosistii, exportatorii, comerciantii folosesc depozite pentru a-si depozita marfurile (materiile prime si articolele finite) inainte de distributie si vanzare.

Ce avantaje aduce afacerii tale platforma Dynamics 365?

Orice antreprenor care doreste o aplicatie usor de folosit cu ajutorul careia sa poata administra afacerea in mod eficient si sa isi fidelizeze clientii trebuie…

Statii de incarcare pentru automobile electrice: solutia viitorului pentru posesorii de autoturisme!

Intreaga populatie de pe Glob da dovada de un interes sporit pentru protejarea mediului inconjurator, iar autoritatile din Romania si soferii de aici nu fac…
Vezi profilul Digital x