Anxietate sociala: ce este, cum se manifesta si cum se poate trata?

Anxietatea sociala este o boala cu care, din pacate se confrunta din ce in ce mai multi adolescent si adulti, intrucat acestia nu se ingrijesc suficient de bine din punct de vedere psihic si fizic. Din punct de vedere statistic, este dovedit faptul ca anxietatea apare cu precadere la femei, fiind prezenta in general la 5-9% dintre oamenii din intreaga lume. In acest articol sunt prezentate principalele elemente care trebuie cunoscute la nivel global, astfel incat boala sa poata fi prevenita sau tratata in cele mai bune conditii.

Ce este anxietatea sociala?

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca anxietatea sociala este una dintre formele anxietatii, care se manifesta in numeroase moduri si care poate afecta de la adolescent si pana la batrani.

Este normal ca oamenii sa se simta ingrijorati din anumite puncte de vedere, insa atunci cand aceste emotii depasesc pragul normalului si trec spre exagerare, mai ales atunci cand vine vorba despre integrarea in grupurile sociale, este clar ca tinerii si adultii sufera de una dintre formele anxietatii.

De exemplu, persoanele carora incepe sa le fie teama sa mearga la cumparaturi, pentru ca acolo este aglomeratie sau pur si simplu sa participe la o petrecere, acestea sunt semne clare care indica prezenta unei boli psihice care trebuie tratata cat mai repede.

Cum se manifesta?

In ceea ce priveste modurile in care anxietatea se manifesta, pacientii trebuie sa aiba in vedere elemente precum frica intensa de a sta in preajma unor persoanepe care nu le cunosc, frica de anumite situatii in care ar putea fi analizati ori judecati, dar si ingrijorarea ca s-ar putea face de ras in public.

Mai mult, cei care sufera de anxietate sociala pot intampina dificultati in a-si duce la bun sfarsit activitatile de zi cu zi, ajungandu-se pana la evitarea contactului vizual cu persoanele din jur.

Simptome

Lista simptomelor care indica aparitia anxietatii sociale este una destul de lunga. Medicii recomanda atat adolescentilor, cat si adultilor sa fie atenti la semne precum inrosirea fetei, transpiratie exagerata, tremuraturi sau frisoane, greata, diaree ori alte tipuri de probleme cu stomacul, dificultate in a vorbi, voce tremurata, tensiune musculara sau palpitatii la nivelul inimii.

Posibile cauze

Medicii specialisti sustin faptul ca anxietatea poate avea mai multe cauze. De exemplu, oamenii pot ajunge sa sufere de anxietate din cauza presiunii sociale ori de mediu, din cauze psihologice sau biologice.

Mai exact, exista oameni care nu reusesc sa faca fata foarte bine situatiilor in care trebuie sa actioneze rapid, motiv pentru care ajung sa se piarda si sa nu mai aiba controlul asupra propriilor actiuni.

Mai apoi, in ceea ce priveste cauzele psihologice trebuie mentionata experienta traumatizanta din copilarie, care poate marca parcursul intregii vieti, iar cauzele biologice sunt strans legate de provenienta familiala si parcursul parintilor din punct de vedere al sanatatii.

In prezent exista mai multe tipuri de tratamente posibile pentru persoanele care sufera de anxietate. Daca pentru formele usoare se recomanda medicamentatia, pentru anxietatea mai avansata este ideala psihoterapia cogntiv-comportamentala.Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Avantajele colaborarii cu o casa de servicii funerare non stop

Indiferent cand are loc decesul, o astfel de firma este acolo pentru a oferi persoanelor implicate ajutor si sustinere in organizarea eficienta a unei inmormantari.

Care sunt avantajele utilizarii spumei poliuretanice pentru o izolare fonica?

Intr-un prezent in care mediul inconjurator este din ce in ce mai agitat si mai poluat din punct de vedere fonic, indivizii trebuie sa apeleze…

Top 5 motive pentru care ar trebui sa devii instalator!

In Romania exista suficienta forta de munca pentru a sustine numeroase tipuri de industrii, insa, din pacate, foarte multi oameni se plang ca nu au…

Cadru de mers sau rolator? Care este cea mai buna optiune pentru persoanele cu mobilitate scazuta?

Pe masura ce oamenii imbatranesc, poate deveni mai greu pentru ei sa se descurce singuri. Astfel, pana si un lucru simplu precum mersul prin camera…

Cum se folosesc benzile de albire Crest si avantajele oferite

Un numar tot mai mare de persoane aleg sa cumpere benzi albire Crest pentru ca in final au descoperit importanta unui zambet cat mai aproape…
Vezi profilul Digital x