Am nevoie sa tractez masina. Sa apelez la o firma sau la un necunoscut?

Ai ramas cu masina in drum. La orizont nu se zareste nici o masina si pare ca se innopteaza.

Singura solutie pentru a putea rezolva problema este sa apelezi la o firma de tractari auto care sa iti ofere ajutorul de care ai nevoie. Suni la serviciile de tractari auto si rezultatul este ca platesti foarte mult pentru un serviciu care probabil putea sa se rezolve mult mai ieftin.

Mediul de afaceri din Romania s-a dezvoltat foarte mult, mai ales in aria industriei auto printre care se numara si serviciile de tractari auto. Astfel, au aparut tot felul de firme incepand de la cele mai serioase pana la cele ,,pirat” care functioneaza fara autorizatie.

Firme profesioniste versus firme pirat

Firmele care nu sunt autorizate sa functioneze isi atrag clientii prin oferte avantajoase de pret, mult mai mici decat cele ale concurentei. La prima vedere pare un lucru foarte bun dar in realitate exista costuri ascunse care nu sunt prevazute in contract si sunt justificate prin intermediul unor servicii de care nu erai constient.
Piata tractarilor auto este recunoscuta pentru lipsa reglementarilor in domeniu, ce implica munca la negru, lipsa calitatii serviciilor oferite si un grad mare de evaziune fiscala. Pentru oferirea unor servicii de calitate este nevoie de o autospeciala tip platforma cu minim 5 locuri si un spatiu amenajat ca un atelier mecanic unde sa se pastreze sculele si dispozitivele necesare pentru acordarea de asistenta.
Soferii trebuie sa detina atestat profesional special iar masinile sa indeplineasca o serie de conditii, unele destul de riguroase, impuse de ARR (Autoritatea Rutiera Romana) si sa fie dotate obligatoriu cu tahografe electronice.
De multe ori, asa zisele firme care ofera servicii de remorcare sunt soferi obisnuiti care detin masini care nu indeplinesc conditiile tehnice necesare pentru a oferi servicii de asistenta rutiera, nu au autorizatie sau atestatele solicitate de legislatia romaneasca si nici nu au capacitatea de a oferi factura pentru serviciile prestate. La aceste firme pirat vei gasi preturi mici deoarece nu au personal angajat si nici nu platesc impozite si taxe la stat. Remorcile utilizate sunt improvizate iar daca apar zgarieturi sau defectiuni cauzate de ei la masina ta atunci nici nu vei putea sa ii actionezi in instanta deoarece nu ai dovezi.

Apeleaza numai la firme autorizate pentru a avea parte de servicii de calitate

Daca doresti sa te asiguri de calitatea serviciilor oferite atunci iti recomandam sa te documentezi bine inainte de a suna la o firma de tractari auto. Recenziile din mediul online, recomandarile prietenilor sau a familiei pot sa fie pretioase intr-un astfel de caz.
Nu face rabat la calitatea serviciilor doar pentru a beneficia de un pret mic. La final, acest pret nesemnificativ poate sa fie inceputul unor investitii mai mari decat ai fi putut anticipa. Apeleaza numai la companii in care poti avea incredere, care iti ofera contract si factura pentru serviciile prestate dar si detin autorizatiile necesare. Acest lucru este important atat pentru siguranta ta cat si pentru siguranta masinii tale. Rolul unei firme de tractari auto este sa iti transporte masina in siguranta in scopul remedierii defectelor de la masina si nu sa cauzeze altele mai grave.Cuvinte cheie:
tractari auto,firma tractari auto,


Comunicat publicat de: Beintop (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Beintop

Cum alegi o trotinetă electrică?

Trotineta electrică este o soluție ecologică și economică de micro-mobilitate. O trotinetă smartbalance este ideea perfectă dacă ai nevoie să te deplasezi rapid, sigur și…

Iluminat eficient si economic cu panouri LED pentru casa ta

Fara a avea lumina, nu am avea capacitatea sa ne utilizam timpul intr-un mod eficient atunci cand desfasuram activitati profesionale in cursul serii sau pe…

Cum se pot intretine modelele de centrale termice de apartament?

Intretinerea corecta a centralei termice de apartament inseamna sa ii prelungesti durata de viata si sa te bucuri de functionarea optima a acesteia.

Promovarea afacerii prin advertoriale SEO

Intr-o afacere, una dintre cele mai mari provocari este aceea de a gasi cele mai potrivite modalitati de promovare.

De ce sunt recomandati aerosolii salini ca tratament pentru afectiuni respiratorii pentru copii?

Mai ales intr-o comunitate asa cum este intr-o gradinita sau la scoala, este foarte usor sa se contacteze raceli, gripa sau anumite afectiuni respiratorii cu…
Vezi profilul Beintop