Alegi un espressor cu cafea boabe sau unul cu capsule?

Oferta de espressoare de pe piata noastra este din ce in ce mai generoasa. Pe langa marile companii producatoare de automate de cafea, au aparut si altele mai mult sau mai putin cunoscute, care ofera espressoare cu diferite functii sau moduri de preparare a cafelei. In aceste conditii, pentru a lua cea mai buna decizie, este nevoie sa stii cateva detalii importante. Astfel, ar trebui sa iti raspunzi la 6 intrebari. Ulterior, iti va fi mult mai simplu sa iei decizia.

  1. Care este bugetul?

Espressoarele cu capsule sunt ceva mai ieftine decat cele automate cu cafea boabe, avand si un sistem mai simplu de preparare a cafelei. Deci, daca bugetul pe care vreti sa-l aloci este mic (cateva sute de lei), ai doar varianta de espressor cu capsule.

  1. Te intereseaza diversitatea sau esti consecvent cu acelasi sortiment de cafea?

Daca obisnuiesti sa incerci tot timpul gusturi si arome noi, s-ar putea sa nu te avantajeze un espressor cu capsule, pentru ca vei fi conditionat sa folosesti doar acel tip de capsule. In schimb, la un espressor cu cafea boabe, te vei putea bucura tot timpul de sortimente noi, achizitionate ca urmare a sugestiilor prietenilor sau de ce nu, a expertilor. Spre exemplu, oferta noastra contine peste 20 de sortimente de cafea boabe, tocmai pentru a le putea oferi clientilor nostri solutii, evitand saturatia fata de un anumit sortiment (http://www.expresorul.ro).

  1. Cat de mult conteaza pentru tine varianta 100% naturala?

Cafeaua boabe este naturala 100%. Despre capsule se spune ca mai contin si aditivi si potentiatori de aroma, intrucat cafeaua rasnita din respectiva capsula, n-ar avea cum sa-si pastreze aroma si savoarea pentru atat de mult timp.

  1. Cat de mult timp vrei sa aloci curatarii si intretinerii espressorului?

Espressoarele cu pastile nu au la fel de multe componente ca un espressor cu cafea boabe. Spre exemplu, nu au grup sau rasnita, ceea ce le face mai usor de curatat. Totusi, pentru o buna functionare pe termen lung, indiferent daca sunt cu cafea boabe sau capsule, au nevoie de curatare, igienizare, lubrifiere si decalcifiere.

  1. Cat timp petreci acasa si cat timpi petreci la serviciu?

Aceasta este o intrebare importanta in decizia procurarii unui espressor. Daca esti o persoana care pleaca dimineata devreme si mai ajunge seara, s-ar putea sa nu se justifice achizitia unui espressor pentru acasa. Mai degraba s-ar impune un espressor la birou. Aici iarasi ai doua variante: fie sa achizitionezi unul, fie sa optezi pentru un espressor in comodat. Daca vrei sa-ti achizitionezi unul, trebuie sa fii constient ca mai devreme sau mai tarziu se va defecta si s-ar putea sa stea vreo 2-3 saptamani la garantie, perioada care va fi cu siguranta dureroasa. In plus, pe langa decalcifierea periodica, anumite componente necesita curatare si lubrifiere constanta. Daca optezi pentru inchirierea unui espressor  in sistem comodat, aceste griji dispar, intrucat sunt externalizate (poti testa gratuit un espressor cu cafea boabe http://www.expresorul.ro/espresoare-de-inchiriat.php)

  1. Cat de mult te pricepi la reglarea espressorului?

In cazul in care optezi pentru un espressor cu cafea boabe, e important sa stii ca o cafea de calitate, folosita la un espressor automat bun, nu reprezinta garantia pentru o cafea perfecta. Reglarea corespunzatoare a gradului de rasnire este esentiala, aceasta facand diferenta dintre o cafea normala si o cafea perfecta.

Daca nu ai astfel de cunostinte, fie apelezi la un serviciu de inchirieri espressoare (desi nu multe firme acorda atentie acestor detalii),  fie optezi pentru un espressor cu capsule, intrucat capsulele au cafeaua deja macinata. Totusi, un espressor cu cafea boabe bine reglat, va prepara o cafea savuroasa, aromata, net superioara espressoarelor cu capsule.

Sper ca informatiile pe care ti le-am oferit sa te ajute sa iei cea mai buna decizie. Daca ai nevoie de mai multe detalii sau de un espressor in comodat pentru birou, ne poti gasi pe http://www.expresorul.ro.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
espressoare cu cafea boabe, espressoare in comodat, espressoare pentru birou


Comunicat publicat de: Real Efect (click penttu a vizualiza profilul)