Afla unde sunt amplasate camerele pentru controlul rovinietelor

Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dispune la acest moment un numar de 74 de camere fixe cu ajutorul carora verifica daca utilizatorii de autovehicule circula pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi fara o rovinieta valabila.

Taxa de drum, sau rovinieta, ofera dreptul de a utiliza reteaua de drumuri nationale a Romaniei, pe o perioada determinata, conform O.G. nr 15/2002. Astfel, soferii care nu poseda o rovinieta valabila atunci cand se afla pe drumurile expres, drumurile nationale europene, drumurile nationale principale si secundare, sunt pasibili de o amenda ce poate ajunge si la 4500 lei.

Conform CNAIR, cele mai multe camere video fixe sunt amplasate pe Drumul National 1 (Timisul de Sus,Valcele, Sebes, Sercaia, Barcanesti/Romanesti, Osorhei), Drumul National 2 (Nicolae Balcescu, Maracineni, Motca, Iacobesti), Drumul National 6 (Sannicolau Mare, Mehadia, Cosoveni, Draganesti Vlasca) si Drumul National 15 (Calugareni, Vaduri, Garleni, Sangeorgiu de Mures). Singurele camere video fixe amplasate pe autostrazi sunt pe A1 (Petresti), A2 (Fetesti, Glina) si A3 (Snagov).

In anul 2015, CNAIR a amplasat 23 de camere fixe noi, pana in acel moment existand deja 51 de astfel de puncte pentru controlul rovinietelor.

Pe langa cele 74 de camere video fixe, controlul rovinietelor se mai face cu 14 camere video mobile, acestea aflandu-se in subordinea celor sapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri ale CNAIR. „Ca regula generala, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizeaza pe sectoarele de drumuri nationale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietei pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri nationale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se inregistreaza valori mai reduse ale traficului rutier, fara a exista o procedura prestabilita de amplasare (in functie de zona/drum/interval de timp)” explica reprezentantii Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere.

In afara de camerele video fixe si mobile, controlul rovinietelor se mai face de catre personalul abilitat al IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane), al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier si al CNAIR (in punctele de trecere a frontierelor).

Utilizatorii de autovehicule care sunt depistati ca circula fara o roviniete valabila sunt intiintati sa plateasca amenda printr-un proces-verbal semnat de un agent constatator si trimis soferului in maxim doua luni de la data constatarii. In perioada de timp cuprinsa intre data constatarii si comunicarea efectiva a procesului-verbal, CNAIR nu mai poate da o alta amenda unui sofer pentru lipsa rovinietei.

Cele mai mici amenzi vizeaza soferii de autoturisme (intre 250 și 500 de lei), iar cele mai mari — vehiculele de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone, cu minimum patru axe (intre 3.000 si 4.500 de lei).

Utilizatorii de autovehicule pot cumpara rovinieta online rapid si usor de pe site-ul Roviniete.ro, pentru a putea circula linistiti pe drumurile nationale si autostrazile Romaniei, fara grija amenzilor.

Date de contact:
Nume: Roviniete
Email: rovinieteonline@yahoo.com


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
rovinieta, roviniete online, taxa de drum


Comunicat publicat de: Roviniete.ro (click penttu a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Roviniete.ro

Cele mai importante intrebari despre rovinietele online

Pana acum 10 ani, soferii pierdeau timp pretios in cautarea punctelor de vanzare pentru a-si cumpara roviniete. Observand aceasta problema, doi tineri antreprenori pe nume…

Cum poti cumpara o rovinieta online intr-un mod sigur si eficient

Tehnologia ne usureaza viata si ne poate ajuta sa economisim timp pretios pentru a ne putea concentra pe lucrurile care conteaza cu adevarat pentru noi.…

Roviniete online – pentru acele momente cand pofta de aventura te ia prin surprindere

Calatoriile reprezinta o nemaipomenita modalitate de a ne incarca cu energie, de a petrece timpul liber si de a ne relaxa dupa o perioada mai…

Pretul rovinietei pentru autovehicule de transport persoane s-a modificat

Incepand cu data de 20 Ianuarie 2017, pretul rovinietelor pentru autovehiculele de transport marfa s-a modificat dupa un nou plan tarifar. In toamna anului trecut,…

Tot ceea ce trebuie sa stii despre rovinieta online

Traim vremuri in care taxele si impozitele din Romania sunt mai multe si mai diversificate. Din cauza faptului ca pierdem mult timp intre ghisee, timp…
Vezi profilul Roviniete.ro