Afla ce companii sunt mai expuse la frauda

Companiile sunt tot mai des expuse la frauda iar pierderile cauzate sunt tot mai mari.

Companiile din Romania pot inregistra pierderi semnificative din cauza fraudelor comise  de diferite persoane. Acceseaza https://capitalul.ro/companii/  pentru a afla care este evolutia companiilor in ultima perioada.

Marius Porceanu, fondator si CEO al SPIA – Secret Private Investigations Agency a mentionat care sunt cele mai expuse sectoare din Romania la frauda.

   Iata ce a mentionat acesta

”În majoritatea cazurilor, rețeaua infracțională creată cu scopul de a frauda compania, implică atât persoane din afara companiei, cât și angajați care se regăsesc în toate palierele organigramei, membri ai diverselor departamente, de la simpli angajați până la top management”, a explicat Marius Porceanu.

Prejudiciile care apar in urma unui actiuni de fraudare nu sunt doar de ordin material trebuie sa le mai iei in calcul si pe cele operationale , intelectuale sau pe cele reputationale.

”În toate contractele în care ne-am angajat, obiectivul setat împreună cu beneficiarul a fost clarificarea și documentarea unei probleme de interes pentru acesta. În plus, prejudiciul material recuperat depinde și de finalitatea demersului investigativ. Știm, însă, că valoarea prejudiciului generat de către persoanele sau grupurile de persoane pe care le-am avut în consemn, au atins, nu de puține ori, valoarea de 2 milioane de euro. Cel mai de jos prag al prejudiciului dovedit a fost de 100.000 de euro”, a mai explicat Marius Porceanu.

Marea majoritatea a cazurilor de frauda erau realizate cu ajutorul unor actuali sau fosti angajati. Acestia produceau de cele mai multe ori fraudele deoarece stiau care sunt vulnerabilitatile companiei

Bineinteles ca metodele de fraudare difereau de la industrie la industrie.

”Cel mai mare prejudiciu descoperit și probat în urma unei investigații ce a durat 2 ani a fost de peste 2 milioane de euro. Compania fraudată activa în sectorul energetic”,  a povestit  Marius Porceanu.

Tentadivele de fraudare sunt din ce in ce mai complexe si sunt tot mai dificil de identificat si de dovedit. ”Inițial, corporațiile s-au bazat pe noul mod de organizare și au întârziat să aibă o reacție concretă. Asta a permis grupurilor infracționale să obțină acces și informații concrete despre măsurile de protecție luate contra lor și să-și ia alături persoane specializate în depășirea obstacolelor ce aveau ca obiectiv fix împiedicarea fraudării. Pentru noi, asta a dus la mărirea gradului de dificultate în investigarea și documentarea fiecărei spețe”,  a mai precizat Marius Porceanu.Comunicat publicat de: Pro Intersoft 2010 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Pro Intersoft 2010

Cand si cum sa decorezi un brad artificial

Pomul de Craciun este elementul emblematic al serbarilor de la sfarsitul anului. Acesta aduce farmec si magie acasa si ii face si pe tineri si…

Cum poti avea parte de o promovare SEO mai eficienta

Promovarea SEO implica foarte multa munca si determinare.

Lavinia Parva vorbeste despre viata alaturi de Stafan Banica

Lavinia Parva formeaza un cuplu cu Stefan Banica si sunt foarte fericiti impreuna.

Acer are Notebook-uri si tablete pregatite pentru conditii dure de munca

Acer iti pune la dispozitie cele mai noi notebook-uri si tablete cu care sa poti lucra in conditii grele.

Creditrapid.ro: un site nou care te ajuta sa obtii cele mai bune credite nebancare online

CreditRapid.ro este locul in care utilizatorii pot obtine toate informatiile despre cele mai importante imprumuturi online nebancare.
Vezi profilul Pro Intersoft 2010