Admisie sport | Crestere putere motor

Filtrul de aer este una dintre componentele cele mai importante ale unui autoturism. Prin intermediul filtrului de aer, aerul din exterior ajunge in interiorul motorului dumneavostra. Absolut toate autoturismele indiferent de varsta acestora sau de catre producator au un filtru de aer. Scopul filtrului este acela de a curata aerul inainte ca acesta sa intre in motorul autoturismului. Odata curatat aerul poate intra fara probleme in galeria de admisie a motorului. In cazul in care va doriti un plus de putere acesta trebuie inlocuit cu un sistem de admisie sport.

In mod normal cele mai multe filtre de aer standard sunt confectionate din carton, fibra textila, sau chiar burete. Indiferent de materialul din care acesta este conceput (ales) scopul acestuia este de a nu lasa murdaria sau particulele de praf sa ajunga in motorul dumneavostra. Sistemul de filtrare al prafului este astfel extrem de performant si asta nu va lasa particulele de praf mai mari de cativa microni sa penetreze membrana acestuia. Filtrele de aer OEM de obicei sunt produse dintr-un material similar cartonului, usor mai poros. Suprafata exterioara acestui filtru este usor uleioasa pentru a putea oferii o protectie sporita impotriva impuritatilor.

Exista insa si unele cazuri cand autoturismele nu folosesc filtru de aer deloc. In aceste cazuri discutam stric de aria de motorsport, arie in care doar performantele tehnice conteaza. De aceea masinile de curse au un sunet special, extrem de puternic fata de autoturismele de strada. In final cea mai buna solutie pentru autoturismele care nu fac parte din motorsport este sistemul de admisie sport sau filtrul de aer sport.

Schimbarea, respectiv curatarea filtrului de aer sport ar trebui sa fie efectuata periodic. Odata verificat se poate observa stratul de murarie de pe acesta. Cand invelisul filtrului de aer este murdar, acesta trebuie curatat imediat. La fel ca si in cazul filtrelor de aer OEM filtrul de aer sport trebuie curatat periodic, la intervalul impus de catre producator/fabricant. Nu trebuie asteptat momentul in care filtrul este foarte murdar, respectiv imbacsit cu impuritati din aer.

Un alt factor vital in mentinerea sistemului de admisie sport curat, este localitatea in care autoturismul va rula. In orase aglomerate precum Bucuresti, recomandam sa verificati gradul de incarcare cu particule de praf al filtrului de aer mai des decat in mod normal. De obicei filtrele de aer se regasesc in partile laterale ale compartimentului motor. In unele cazuri acesta se regaseste intr-o carcasa/cutie speciala destinata acestuia. Odata identificata locatia filtrului, acesta se poate inlocui extrem de usor. In cazul sistemelor de admisie sport filtrul de aer nu va mai fi incastrat intr-o cutie. Acesta se va afla la vedere, imediat ce capota autoturismului va fi ridicata.

Va multumim pentru timpul accordat si va asteptam sa beneficiati de cele mai noi produse in shop-ul online Project 85 Automotive.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
admisie sport, admisie sport universala


Comunicat publicat de: SquareIT (click pentru a vizualiza profilul)