Aceeasi friptura. Mai multe gusturi.

Gratarul este combinatia perfecta dintre distractie si mancare, fiind, totodata, si o modalitate de relaxare alaturi de cei dragi. Nu te complica – simplu, usor si rapid poti obtine rezultate delicioase.
Alege carnea in functie de preferintele prietenilor, pentru ca poti gati doar un anumit tip de carne – pui sau porc – si sa obtii gusturi diferite. Secretul consta in marinare. Vegeta iti propune marinarea in Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care confera suculenta fiecarei bucati de carne in drumul ei catre gratarul delicios. Ingredientele naturale, fara potentiatori de aroma sau conservanti artificiali, precum si gustul subtil de bere te vor cuceri pe loc! Daca stii ca prietenii tai prefera arome ceva mai intense, pentru acelasi tip de carne poti folosi Vegeta Grill Condiment lichid picant.

In numai 30 minute marinada ofera suculenta carnii (un plic de 75g ajunge pentru jumatate kilogram carne!), iar ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul si telina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru si foile de dafin fac echipa perfecta pentru un rezultat fantastic. Nu mai ai nevoie decat de o bere rece si prieteni care sa-ti fie alaturi.
Daca nu ai chef de un gratar si agitatia aferenta, dar vrei totusi sa mananci o friptura buna, atunci prepara carne de vita cu pere. Acest preparat va capata un gust irezistibil datorita aromelor din condimentele lichide pentru gratar de la Vegeta. Pentru 4 portii ai nevoie de 1 kg carne vita, 3 catei de usturoi, 2 cepe, 1 morcov, 1 lingurita rozmarin, 3-4 linguri ulei, 3 pere si, bineinteles, Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. Curata si taie ceapa, usturoiul si morcovul. Pune carnea la marinat si lasa timp de 30 de minute. Prajeste carnea pe toate partile in 3 linguri de ulei, apoi adauga ceapa, usturoiul, morcovul si mai lasa cateva minute. Adauga rozmarinul, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru o ora. La sfarsit, taie perele feliute si adauga-le in sosul in care a stat carnea la cuptor.

Friptura trebuie sa fie gatita medium rare sau medium pentru a-si pastra savoarea si fragezimea. Daca o lasi prea mult pe foc, carnea devine tare si atoasa si isi pierde gustul si sucurile naturale.
• Pentru medium rare o bucata de carne de 200g se gateste la foc mare timp de 3-4 minute pe fiecare parte, temperatura cuptorului trebuind sa fie de 55-60 grade Celsius.
• Pentru varianta medium, friptura se lasa 5-6 minute la foc mediu, cu temperatura reglata intre 60-65 grade.

Apropo, un termometru de carne te va ajuta in pregatirea fripturii. Toti ‚chefii’ au unul, sa stii.


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Cu bateriile incarcate, conectati la...hainele noastre

Of, atat de multa treaba! Si toata ziua stres si iar stres… La munca, dar si in transportul public sau in trafic, parca toate energiile…

Ciorba acra – „panaceu” dupa ospatul de Ziua Indragostitilor

O cina romantica este plina de magie, dar vraja se cam rupe cand, din cauza excesului culinar, intervine acea senzatie neplacuta de rau. Vizitele la…

Refuză să te îmbraci neglijent

Of, frigul ne dă de furcă, mai ales nouă, femeilor. Alegerea ținutei atunci când ieșim din casă este o adevărată provocare, nu-i așa? Astfel că…

"Haideți, cu mic, cu mare, să facem școala sclipitoare!"

În intervalul Oct-Dec 2017 compania Pons RO Prodcom – importator, producator și distribuitor de detergenți și produse de curățenie – a desfășurat o acțiune de…

Nici in toiul iernii nu trebuie sa uitam sa fim feminine

Cu cat este mai frig, cu atat ne este mai greu sa alegem hainele pe care sa le imbracam. Frigul ne limiteaza alegerile, iar uneori…
Vezi profilul MORE THAN PUB