8 superstitii si traditii legate de rochiile de mireasa

Principala preocupare a unei femei, in ziua nuntii, este rochia de mireasa pe care o va imbraca. Aceasta trebuie aleasa in functie de silueta posesoarei, de tematica nuntii, dar si de buget. Insa putini stiu ca rochiile de mireasa trebuie sa mai tina cont si de alte criterii, in mare parte de traditii si de superstitii.

Cand vine vorba despre rochii de mireasa, fiecare detaliu conteaza. Asa ca uite de ce lucruri trebuie sa tii cont:

  1. Una dintre cele mai vehiculate superstitii spune ca poarta ghinion ca barbatul sa-si vada viitoarea sotie proband rochii mirese inainte de nunta. Ea a derivat din perioada casatoriilor aranjate de parinti, cand cei doi insuratei nu aveau voie sa se cunoasca decat in ziua cea mare, de teama sa nu se displaca si sa se razgandeasca. Acest lucru ar fi dezonorat familia celui care nu ar mai fi vrut sa se casatoreasca, fapt greu de acceptat de toti membrii. In acele vremuri, casatoriile erau mai degraba afaceri si nu rodul unor povesti de dragoste.
  2. O alta superstitie populara specifica foarte clar ca nu vei avea noroc in casnicie daca te vei imbraca cu toata vestimentatia inainte de marea zi a casatoriei. E suficient sa probezi cateva rochii de mirese, insa nu proba si voalurile. Iar, daca o faci, sa nu folosesti o oglinda mare, care te infatiseaza din cap pana in picioare.
  3. Daca vrei sa ajungi in fata altarului si totul sa mearga bine, este recomandat sa nu-ti cosi tu propria rochie de mireasa. Altfel, pentru fiecare inţepatura a acului, vei fi blestemata sa versi cate o lacrima.
  4. Paienjenii sunt de bun augur, daca ei sunt gasiti in rochia de mireasa chiar in ziua nuntii. Ei aduc armonie si stabilitate fericitului cuplu, conform unei superstitii foarte vechi.
  5. In ziua de astazi, vei gasi rochii de mireasa in toate culorile posibile, insa traditia sugereaza ca ar fi bine ca acestea sa fie de culoare alba, pentru a alunga duhurile rele, care se pot abate asupra proaspatului cuplu. In plus, se spune ca cel mai potrivit material pentru o tinuta nuptiala este matasea deoarece simbolizeaza idealul, luxul si profunzimea, pe cand satinul aduce ghinion.
  6. Conform unei alte superstitii, ultima cusatura din rochia de mireasa trebuie facuta chiar inaintea ceremoniei religioase, pentru ca norocul sa fie cu ea toata viata. Iar in aceasta cusatura este important sa fie incluse cateva fire de par ale miresei.
  7. Traditia mai avertizeaza ca uniunea dintre miri nu va rezista daca apar rupturi in rochia de mireasa cu putin timp inainte de nunta. Daca acest lucrur se intampla totusi, el poate fi reparat prin purtarea unui articol vestimentar sau a unei bijuterii vechi sau imprumutate.
  8. Cand vine vorba de culori si rochii mirese, trebuie sa te gandesti foarte serios nu numai la partea estetica, ci si la cea superstitioasa. Daca poti alb, argintiu, albastru, auriu sau roz, atunci vei avea parte de noroc. Aceste culori semnifica fidelitatea si dragostea vesnica. Poti purta si alte culori, daca esti mai nonconformista, dar evita total negrul deoarece se spune ca o astfel de mireasa poate ajunge vaduva foarte devreme in viata.
  9. O alta superstitie este legata de fotografierea rochiei. Se spune ca nu este bine sa faci poze imbracata in rochia de mireasa inainte de nunta. Oare acesta sa fie motivul pentru care majoritatea caselor de moda interzic fotografierea rochiilor?
  10. Si la capitolul bijuterii asortate rochiei exista superstitii. Miresele nu trebuie sa poarte perle, nici ca bijuterii, dar nici cusute pe rochie, pentru ca acestea ar aduce lacrimi.

 

 

 

 

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
rochii de mireasa, rochii de mirese, rochii de mireasa de lux, rochii de seara, rochii ocazie, rochii de mireasa sirena, rochii de mireasa printesa, rochii de mireasa grecesti, rochii de mireasa linie A


Comunicat publicat de: Calin Events (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Calin Events

Sfaturi pretioase pentru mirese de la Calin Events

Cu siguranta, viitoarele mirese nu duc lipsa de sfaturi, in special de la membrii familiei, care vor sa-si impuna deseori punctul de vedere. Exista in…
Vezi profilul Calin Events