7 lucruri pe trebuie să le știi înainte de a rezerva prima croazieră

Navele de croazieră au o mulțime de tradiții și reguli neobișnuite, care sunt necunoscute pentru începători. Unele dintre acestea pot necesita chiar mai multe navigări pentru a le înțelege. Sfaturile pregătite mai jos sunt adresate în primul rând celor neinițiați, însă le pot fi de folos și veteranilor.

1. Ce trebuie să știi despre răul de mare

Navele mari de croazieră sunt destul de stabile, dar chiar și așa, unele persoane pot fi afectate. Dacă știi că ai probleme de acest gen, cel mai indicat este să-ți iei pastilele înainte de îmbarcare, pentru a evita complet starea de rău. În orice caz, dacă ești prins pe nepregătite, poți întotdeauna să apelezi la echipaj, care ar trebui să-ți ofere câteva pastile din partea casei.

2. Fii curios în ceea ce privește cabina alocată

Nu este un lucru neobișnuit să descoperi anumite spații de depozitare sau prize după ce petreci mai multe zile pe un vas de croazieră. Totuși, indicat este să răsfoiești descrierea de pe site-ul croazierei sau să întrebi personalul. Uită-te sub pat, sub canapea, în spatele oglinzii de la baie și alte astfel de locuri. Pe lângă asta, poți găsi prize și porturi de încărcare USB în locuri în care nu te aștepți, ca de exemplu într-o parte a unei lămpi retro recondiționate.

3. Poți maximiza spațiul de stocare folosind magneți

În cazul în care cabina de care dispui nu este foarte încăpătoare, iar tu vei petrece mult timp pe vas, cea mai bună soluție este să iei cu tine câteva cârlige magnetice și alți magneți rezistenți. Chiar dacă par că sunt din lemn, pereții cabinei au structură metalică, astfel încât vei putea să folosești magneții pentru a agăța haine, afișe, fotografi și așa mai departe.

4. Poți obține internet mai ieftin dacă acționezi din timp

Anumite linii oferă discounturi sau bonusuri la internet dacă optezi pentru un pachet încă din prima zi a croazierei, însă cea mai avantajoasă opțiune este să achiziționezi internetul online, înainte de a pleca în vacanță. Chiar dacă majoritatea croazierelor sunt nelipsite de evenimente, asta nu înseamnă că uneori nu există timpi morți. Așadar, nu este ceva ieșit din comun să vezi anumiți oaspeți jucând Candy Crush, șah sau chiar păcănele online pentru a se distra și a-și umple după-amiezele.

5. Poți obține reduceri la spa în zilele de ancorare

Zilele în care nava staționează într-un port reprezintă momente prielnice pentru vizitarea diverselor locații. Din acest motiv, vasul este aproape gol, la fel ca și piscina. Partea și mai bună este că mulți operatori decid să ofere discounturi consistente pentru serviciile de spa în aceste zile, tocmai din cauza faptului că cererea este aproape inexistentă. Dacă simți că ți-ar prinde bine o zi de relaxare și repaus, interesează-te despre ofertele disponibile și nu ezita să faci o rezervare într-o astfel de zi.

6. Nu ezita să apelezi la serviciul de room-service

Dacă vă simțiți foarte bine în cabină și pur și simplu nu doriți să mai ieșiți, nu ezitați să comandați mâncarea prin serviciul de room-service. Spre deosebire, de ceea ce se întâmplă în hoteluri, acolo unde acest serviciu poate fi costisitor, pe vasele de croazieră este de cele mai multe ori gratuit sau se percepe o taxă de 5-10 dolari pentru comenzile efectuate la ore înaintate, spre miezul nopții.

7. Poți vedea spectacolele chiar și fără rezervare

Majoritatea vaselor de croazieră nu folosesc metoda rezervărilor pentru a oferi acces la spectacolele organizate seara, însă dacă ai nimerit pe un vas unde se procedează astfel, nu trebuie să-ți faci prea multe griji.

Chiar dacă ai uitat să faci rezervare și ești anunțat că nu mai sunt locuri disponibile, este bine să te prezinți la fața locului cu câteva minute înainte de începerea spectacolului, pentru că vei fi lăsat să intri. Cu siguranță, câteva persoane se vor fi răzgândit, iar cum rezervarea este gratuită, nimeni nu se mai deranjează să sune pentru o anula.

Aceastea sunt doar câteva dintre particularitățile de care te poți folosi pentru a-ți îmbunătăți experiența pe vasele de croazieră. După ce vei face mai multe călătorii, cu siguranță vei depista multe altele. Vacanță plăcută!Cuvinte cheie:
croazieră


Comunicat publicat de: Atelierul de Creatii Digitale SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Atelierul de Creatii Digitale SRL

Rolul peeling-ului chimic pentru ingrijirea pielii

Pielea este considerat a fi cel mai mare organ al corpului nostru. Pielea este supusa zilnic la o multime de factori poluanti si la stres.…

Măseaua de minte: totul despre extracție și tratamentul de după

Contrar denumirii, măseaua de minte cu siguranță nu are nicio legătură cu IQ-ul pe care îl ai sau alte aspecte de acest gen.

Camera de hotel: ce nu trebuie sa lipseasca in materie de design

O cameră de hotel trebuie să aducă celor care stau în ea confortul pe care îl au acasă, și să le ofere un cadru familiar,…

4 aspecte la care să fii atentă atunci când alegi rochia de mireasă

Ziua nunții este cu siguranță unul dintre evenimentele memorabile ale vieții tale, așa că alegerea unei rochii perfecte este deosebit de importantă. În vreme ce…

Se apropie ziua ei? Te ajutam sa gasesti cadoul perfect

Jumătatea ta merită cele mai frumoase cadouri, dar uneori poate fi foarte dificil să găsești cadoul perfect, mai ales pentru cea mai specială persoană din…
Vezi profilul Atelierul de Creatii Digitale SRL