4 tipuri de hote de bucătărie

Hotele de bucătărie oferă confort sporit în timpul gătitului și contribuie la crearea unor condiții optime și sănătoase pentru dezvoltarea acestei activități, zi de zi.

Deși sunt catalogate mai mult ca un accesoriu decât ca o piesă esențială a bucătăriei, hotele ar trebui gândite ca un tot unitar împreună cu aragazele. Pentru a putea face cea mai bună alegere pentru bucătăria ta, trebuie să știi care sunt tipurile de hote de bucătărie disponibile, ce funcții au și care sunt elementele care le fac să coste de la 200 de lei, până la peste 5000 de lei.

Hotele de bucătărie clasice

Hotele de bucătărie clasice sunt cele care se instalează sub dulapurile de bucătărie, exact deasupra aragazului. Aceste dulapuri sunt de obicei fixate în perete, se întind pe toată lățimea lui și fac parte dintr-un set, împreună cu blatul, chiuveta și uneori, mașina de spălat. Pentru că sunt cele mai comune și cele mai puțin pretențioase, sunt și cele mai ieftine modele. Hotele de bucătărie clasice își îndeplinesc cu brio scopul de ventilare, în timp ce se folosesc la maxim de spațiul disponibil gătitului, fără să se remarce prin design.

Hotele de bucătărie de perete

La fel ca hotele de bucătărie clasice, hotele instalate în perete eficientizează spațiul folosit, dar pot fi mai piperate la preț pentru că oferă o libertate mai mare în alegerea designului. Aspectul estetic al acestui tip de hotă este cel care face diferența și este mai vizibil datorită faptului că peretele în care se instalează va fi lăsat liber.

Hotele insulă

Hotele insulă sunt pentru acele bucătării spațioase care au o zonă separată de gătit în care bucătarul se poate mișca de jur împrejur. Dacă în insulă este incorporat și aragazul atunci hota va trebui fixată deasupra lui, direct de tavan. Hotele insulă vor fi piesa de rezistență a bucătăriei prin design și funcționalitate. Pentru că se pretează unei amenajări mai costisitoare și luxoase, hotele incorporabile de tip insulă pot să ajungă la suma de peste 5000 de lei, în funcție de design, numărul de motoare, capacitatea de absorbție și material.

Hotele decorative

La fel cum o sugerează și numele, hotele decorative sunt cele care se remarcă prin design și aspect. Hotele decorative atrag atenția și sunt piesa centrală a bucătăriei, unele ajungând la stadiul de artă. Fie că se remarcă printr-un design impunător al coșului de evacuare a aerului sau prezintă linii simple, dar de impact, hotele de bucătărie decorative funcționează pe același principiu ca un candelabru într-o cameră de oaspeți: atrage atenția și armonizează camera.

Date de contact:
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Cuvinte cheie:
hota bucatarie, hote bucatarie, hota, hote, tip


Comunicat publicat de: Dante Int. (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Dante Int.

Curiozități despre cafea, una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume

Fiecare dimineață începe, în mod obligatoriu, cu o cafea care ne limpezește mintea încă adormită și care ne dă energia necesară pentru a supraviețui rutinei…

Despre performanță și calitate: televizoarele LG

În această era a tehnologiei care nu mai contenește în a ne oferi ceva nou zilnic, trebuie să fim foarte atenți atunci când achiziționăm device-uri…

De ce să alegi o rochie de seară în funcție de personalitatea ta

Toate femeile știu că nu e cel mai simplu să alegi o rochie de seară perfectă atât pentru tine, cât și pentru ocazia în sine.

Fier de călcat sau stație de călcat? Ce preferi?

Din fericire, astăzi nimeni nu mai cunoaște corvoada pe care bunicii și străbunicii noștri au trăit-o atunci când trebuiau să se ocupe de micile sarcini…

Cum și cât de des se efectuează corect curățarea unei hote de bucătărie

Bucătăria, nu baia, este încăperea din casă cu cele mai multe bacterii, dat fiind că aici se manipulează materie organică în condiții de umiditate și…
Vezi profilul Dante Int.