3 retete delicioase cu peste recomandate de chef Liviu Balint

Vrei sa iti impresionezi familia si prietenii cu talentele tale gastronomice, dar nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie? Chef Liviu Balint, brand ambassador Podravka Romania, iti recomanda cateva retete delicioase, sofisticate dar usor de preparat, cu care nu ai cum sa dai gres.

Salata cu hering si cartofi

Acest preparat va aduce o explozie de culori, gusturi si arome in farfuria ta. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta: o conserva de Eva File de hering in ulei vegetal 170g, 400g cartofi, o salata verde, 2 cepe verzi, 2 rosii, 4 linguri otet, sare si piper. Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare pret de 20 minute. Se scurg bine, se curata de coaja, se taie bucati si se lasa la racit, timp in care se desfac si se spala frunzele de salata. Ceapa si rosiile se spala si se taie rondele, apoi se prepara un amestec din otet, sare si piper, care se toarna peste cartofii fierti. La final, se adauga bucatile de hering, rosiile si salata verde.

Fasole cu ton

O reteta care va impresiona si cele mai mofturoase papile gustative: fasole cu ton. Pentru 4 portii ai nevoie de: 2 conserve de Eva ton bucati in ulei de masline 160g, 1 conserva de fasole rosie boabe 400g, 2 cepe potrivite , 4 bucati baby porumb, ulei de masline , sos tabasco, otet balsamic, unt, sare, piper & zahar, sucul de la o lamaie.

Scurge zeama si spala fasolea rosie din conserva. Pune o tigaie la foc potrivit, cu 2 linguri de ulei de masline, adauga fasolea, apoi sosul tabasco si otetul balsamic si lasa-le pe foc, timp de 2-3 minute, pentru a se patrunde aromele. Separat, blanseaza baby porumbul pentru 5 minute. Apoi, topeste 1 lingura de unt in tigaie si soteaza baby porumbul pentru alte 5 minute, pana cand acesta capata o crusta aurie.

Curata ceapa de coaja si taie-o rondele la grosimea dorita. Foloseste o tigaie mare cu fundul gros pentru caramelizare. Unge fundul tigaii cu 2 lingurite de ulei si incalzeste-o la foc mediu. Imprastie feliile de ceapa pe toata suprafata tigaii si lasa-le sa se prajeasca, pana ce devin translucide.

Aseaza in farfurie fasolea, ceapa si porumbul, iar la final, tonul bucati in ulei de masline, din conserva Eva, stropit cu suc de lamaie. Grija mare la montarea farfuriei! Este adevarat ca pofta vine mancand, dar si mai adevarat este faptul ca interesul se starneste cu o farfurie aratoasa si un miros imbietor.

Orez cu sardine

Ingrediente pentru 4 portii: 400g orez integral, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa potrivita, 3 morcovi, 2 ardei capia, 150g mazare din conserva, 1 dovlecel potrivit, 1 catel de usturoi, 1 conserva Eva sardine in sos tomat 115g, 2 frunze de dafin, sare si piper.

Orezul se fierbe al dente, astfel incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma. Odata fiert, se scurge de apa si se clateste sub un jet de apa rece. In paralel, se pregatesc legumele, curatate si taiate betigase subtiri, lungi de aproximativ 5cm. Ceapa se taie julien, iar usturoiul marunt. Impreuna se pun intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga restul de legume. Se lasa impreuna aprox 12-15 minute, amestecand din cand in cand. Este important ca legumele sa nu se inmoaie de tot, sa ramana usor crocante. La final se adauga si conserva Eva sardine in sos tomat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

In functie de preferinte, orezul se serveste separat sau poate fi adaugat peste legume, caz in care amestecul se pastreaza pe foc pentru alte 5 minute, pana cand acesta se umfla, se rumeneste si este complet uscat.


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Incetineste-ti imbatranirea tenului cu extract de melc

Inca din antichitate extractul de melc era un remediu care trata cu succes inflamatiile pielii, doar ca pe atunci Hipocrate recomanda melcii zdrobiti amestecati cu…

Remedii folositoare pentru cele mai fericite picioare!

Cu siguranta ai avut cel putin o data in viata probleme cu picioarele reci. Si doar stim cu totii senzatia aceea neplacuta care iti da…

Sanatoasa si sexy chiar si in sezonul rece

Toamna si-a intrat cu adevarat in drepturi, iar racelile par in acest sezon sa nu ocoleasca pe nimeni. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa…

Bacteriile de la scurgerile de canalizare, o problema cu care toti ne confruntam

Ti s-a intamplat vreodata sa simti un miros neplacut in bucatarie sau chiar in baie si sa nu il poti identifica sau elimina, oricata curatenie…

Haideti, cu mic, cu mare, sa facem scoala sclipitoare!

Necesarul de produse de curatenie pentru un an intreg! Asta garanteaza brandul ASEVI institutiei de invatamant castigatoare. Pons Quimicas, care a creat produsele Asevi, are…
Vezi profilul MORE THAN PUB