3 retete delicioase cu peste recomandate de chef Liviu Balint

Vrei sa iti impresionezi familia si prietenii cu talentele tale gastronomice, dar nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie? Chef Liviu Balint, brand ambassador Podravka Romania, iti recomanda cateva retete delicioase, sofisticate dar usor de preparat, cu care nu ai cum sa dai gres.

Salata cu hering si cartofi

Acest preparat va aduce o explozie de culori, gusturi si arome in farfuria ta. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta: o conserva de Eva File de hering in ulei vegetal 170g, 400g cartofi, o salata verde, 2 cepe verzi, 2 rosii, 4 linguri otet, sare si piper. Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare pret de 20 minute. Se scurg bine, se curata de coaja, se taie bucati si se lasa la racit, timp in care se desfac si se spala frunzele de salata. Ceapa si rosiile se spala si se taie rondele, apoi se prepara un amestec din otet, sare si piper, care se toarna peste cartofii fierti. La final, se adauga bucatile de hering, rosiile si salata verde.

Fasole cu ton

O reteta care va impresiona si cele mai mofturoase papile gustative: fasole cu ton. Pentru 4 portii ai nevoie de: 2 conserve de Eva ton bucati in ulei de masline 160g, 1 conserva de fasole rosie boabe 400g, 2 cepe potrivite , 4 bucati baby porumb, ulei de masline , sos tabasco, otet balsamic, unt, sare, piper & zahar, sucul de la o lamaie.

Scurge zeama si spala fasolea rosie din conserva. Pune o tigaie la foc potrivit, cu 2 linguri de ulei de masline, adauga fasolea, apoi sosul tabasco si otetul balsamic si lasa-le pe foc, timp de 2-3 minute, pentru a se patrunde aromele. Separat, blanseaza baby porumbul pentru 5 minute. Apoi, topeste 1 lingura de unt in tigaie si soteaza baby porumbul pentru alte 5 minute, pana cand acesta capata o crusta aurie.

Curata ceapa de coaja si taie-o rondele la grosimea dorita. Foloseste o tigaie mare cu fundul gros pentru caramelizare. Unge fundul tigaii cu 2 lingurite de ulei si incalzeste-o la foc mediu. Imprastie feliile de ceapa pe toata suprafata tigaii si lasa-le sa se prajeasca, pana ce devin translucide.

Aseaza in farfurie fasolea, ceapa si porumbul, iar la final, tonul bucati in ulei de masline, din conserva Eva, stropit cu suc de lamaie. Grija mare la montarea farfuriei! Este adevarat ca pofta vine mancand, dar si mai adevarat este faptul ca interesul se starneste cu o farfurie aratoasa si un miros imbietor.

Orez cu sardine

Ingrediente pentru 4 portii: 400g orez integral, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa potrivita, 3 morcovi, 2 ardei capia, 150g mazare din conserva, 1 dovlecel potrivit, 1 catel de usturoi, 1 conserva Eva sardine in sos tomat 115g, 2 frunze de dafin, sare si piper.

Orezul se fierbe al dente, astfel incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma. Odata fiert, se scurge de apa si se clateste sub un jet de apa rece. In paralel, se pregatesc legumele, curatate si taiate betigase subtiri, lungi de aproximativ 5cm. Ceapa se taie julien, iar usturoiul marunt. Impreuna se pun intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga restul de legume. Se lasa impreuna aprox 12-15 minute, amestecand din cand in cand. Este important ca legumele sa nu se inmoaie de tot, sa ramana usor crocante. La final se adauga si conserva Eva sardine in sos tomat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

In functie de preferinte, orezul se serveste separat sau poate fi adaugat peste legume, caz in care amestecul se pastreaza pe foc pentru alte 5 minute, pana cand acesta se umfla, se rumeneste si este complet uscat.


Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Fructele care te fac bine

Poate nu te dai in vant dupa fructe, insa cele 2 recomandari pe care ti le facem mai jos o sa te convinga! Merisoarelor li…

Flori, fete, modele geometrice sau...

Te uiti ca ti se duce bronzul si iti amintesti de concediul tau ca si cum s-ar fi intamplat acum o suta de ani? Te…

Prinde cel mai important tren! Transilvania Train

Cu totii am auzit povestea Orient Express… insa cati dintre noi au auzit de initiativa locala a lui Cristian Pitulice si a Oanei Pricop, denumita…

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Conform studiului Kantar TNS din Mai’18 rezulta ca musli Sano Vita se afla pe locul 1 in topul celor mai consumate branduri de cereale si…

Naturalul in mancare - mereu la moda

Mmmm… gustul bun al mancarii de acasa… gustul dragostei pe care mama sau bunica il adaugau in mancare atunci cand ne rasfatau cu mancaruri pe…
Vezi profilul MORE THAN PUB