Comunicat de presa - Conferința de închidere a proiectului disCOVer – Protejarea sănătății populației prin consolidarea capacității de reacție a Spitalului Universitar de Urgență București la criza de sănătate publică cauzată de raspândirea virusului SARS
SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ BUCUREȘTI organizează în data de 19.12.2023 Conferința de închidere a proiectului “disCOVer – Protejarea sănătății populației prin consolidarea capacității de reacție a Spitalului Universitar de Urgență București la criza de sănătate publică cauzată de raspândirea virusului SARS”, COD SMIS: 2014+ 139226. Evenimentul va avea loc la sediul Beneficiarului în data de 19.12.2023. Obiectivul evenimentului este prezentarea rezultatelor proiectului la finalul implementării acestuia și va fi susținut de către managerul de proiect.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 și are ca obiectiv general protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza provocată de SARS-CoV-2.
Proiectul este implementat de SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ BUCUREȘTI, în calitate de Beneficiar și s-a derulat în intervalul 01.10.2020 – 31.12.2023.
Obiectivele specifice ale proiectului:
OS 1 – Îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 prin dotarea adecvată a Spitalului Universitar De Urgență București.
OS 2 – Asigurarea unui act medical de înaltă calitate în gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19 prin dotarea crespunzătoare cu echipamente medicale și de protecție a Spitalului Universitar De Urgență București.
OS 3 – 10 059 pacienți internați/10 664 pacienți tratați – influențați pozitiv prin creșterea capacității de gestionare a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 a Spitalului Universitar de Urgență București.
OS 4 – 2034 specialiști (417 medici, medici primari și specialiști și 1217 asistenți medicali, personal auxiliar 670 angajați) din cadrul instituției Solicitantului influentați pozitiv/sprijiniți în livrarea unui act medical de înaltă calitate prin dotarea Spitalului Universitar de Urgență București cu echipamente medicale și de protecție adecvate crizei sanitare provocate de COVID-19.
Grupul țintă aferent proiectului vizează populația României ținând cont de faptul că spitalul deservește pacienți de pe întreg teritoriul țării.
Activitățile realizate în cadrul proiectului sunt:
- A.1.1 Achiziționarea echipamentelor, aparaturii și tuturor dispozitivelor necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID-19
- A.2.1 Managementul general și financiar al proiectului
- A.3.1 Campanie de informare și promovare a proiectului
- A.4.1 Auditul finanaciar al proiectului
Principalele rezultate obținute: o entitate publică dotată pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2; echipamentele medicale și de protecție solicitate prin proiect; o campanie de informare și promovare a proiectului; proceduri de managent de proiect; servicii de audit finanaciar al proiectului.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 48.317.201,15 lei, contribuția aferentă fondurilor UE fiind de 100%.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Date de contact:
Adrian Cursaru
Manager proiect
Telefon: 021.601.21.00
E-mail: it.suub@gmail.com
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
Comunicat publicat de: Lanira Advertising SRL (click pentru a vizualiza profilul)