2 invenții deosebite născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare

De când serviciile funerare s-au transformat într-o adevărată industrie, ideile celor care au condus firmele ce se ocupau cu îngrijirea și înhumarea decedaților au influențat tradițiile și comportamentele culturii noastre.

Mulți oameni nu știu că, pe lângă stabilirea anumitor ritualuri, profesioniștii în înmormântări au contribuit enorm la progresele în comunicare, transport, producție și alte industrii. Așa cum, de exemplu, legislația europeană și normele actuale de civilizație impun ca decesul la domiciliu să fie urmat de acțiuni conform procedurii, tot așa de-a lungul istoriei, cei care s-au ocupat de firmele de servicii funerare au venit cu soluții pentru a rezolva rapid diverse complicații. În felul acesta au apărut inovații importante.

De cele mai multe ori, inovația a apărut după ce reprezentanții unei firme funerare, cum sunt și cele de servicii funerare în Sectorul 5, s-au confruntat cu o problemă.  O combinație între ingeniozitate și hotărâre, amestecată cu un pic de exasperare, le-a oferit acestor oameni impulsul de care aveau nevoie pentru a crea noi soluții.

Iată două dintre cele mai importante invenții născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare:

  1. Telefonul automat

Almon Strowger a intrat în istorie în 1891 prin crearea primului sistem telefonic automat care a permis conectarea directă a apelurilor telefonice fără a fi nevoie de un operator în centrală. Cunoscut sub numele de comutatorul Strowger, această invenție a fost prezentată în primele reclame drept „telefonul fără centralistă, fără bătăi de cap, fără comandă, fără așteptare”. În 1958, la peste 65 de ani de la apariția acestei invenții, Compania Automatic Electric susținea că „principiile ce stau la baza acestei invenții sunt rădăcina tuturor automatizărilor de astăzi”.

Povestea din spatele invenției lui Strowger este fascinantă. Acesta era directorul unei firme funerare din Kansas City, la sfârșitul anilor 1800. Constatând că afacerea lui mergea tot mai prost, avea să descopere că acest lucru era din cauza telefonistei. Mai exact, soțul telefonistei avea și el o firmă de servicii funerare în localitate, iar telefonista redirecționa toate apelurile către soțul ei, inclusiv pe cele destinate lui Almon Strowger .

Asta l-a făcut pe Strowger să inventeze o metodă prin care clienții să poată forma direct numărul de telefon dorit, fără a mai avea nevoie să sune în centrală.

  1. Scaunul pliant

În secolul al XIX-lea, firmele de servicii funerare s-au dezvoltat inclusiv la nivel de capele, transport destinat decedaților etc. În 1840, un domn pe nume Seth G. Tufts și-a găsit succesul în Ohio, înființând o afacere destinată acestui tip de transport. Tufts era și proprietarul firmei funerare din oraș și, după pandemia de holeră din 1850, i s-a cerut să construiască sicrie.

Tufts a depus mai multe brevete de invenții, dar cea mai notabilă invenție a sa a fost scaunul Undertaker, care a fost primul scaun pliabil din lume. În felul acesta, organizarea sălii în care oamenii se strângeau pentru a-l conduce pe ultimul drum pe defunct se făcea mult mai simplu. Scaunele erau ușor de mutat și strâns.

 

 

 Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…

De ce sa apelezi la o firma de recrutare IT si cum iti poate fi influentata afacerea? Iata ce spun studiile de specialitate

Pentru majoritatea afacerilor, fie ca este vorba de firme noi sau cu vechime in domeniu, o echipa de angajati profesionisti va reprezenta, intotdeauna, un factor…

Firme de construcţii Cluj – Costuri şi servicii de calitate

O firmă de construcții furnizează servicii de construcție pentru proprietari și se ocupă de fabricarea, întreținerea, repararea, modificarea și îndepărtarea clădirilor.

Nu te simti productiv acasa? E timpul sa faci niste schimbari!

De multe ori oamenii se simt nemultumiti in legatura cu spatiul in care locuiesc, dintr-un motiv sau altul: culoarea care predomina nu este una potrivita,…

Cum sa dobandesti tehnicile necesare de maseur pentru practicarea unei meserii de viitor?

In prezent, meseria de maseur a capatat amploare si un nivel ridicat de popularitate datorita beneficiilor financiare obtinute, dar si datorita satisfactiei profesionale. Maseurii terapeutici…
Vezi profilul Digital x