2 invenții deosebite născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare

De când serviciile funerare s-au transformat într-o adevărată industrie, ideile celor care au condus firmele ce se ocupau cu îngrijirea și înhumarea decedaților au influențat tradițiile și comportamentele culturii noastre.

Mulți oameni nu știu că, pe lângă stabilirea anumitor ritualuri, profesioniștii în înmormântări au contribuit enorm la progresele în comunicare, transport, producție și alte industrii. Așa cum, de exemplu, legislația europeană și normele actuale de civilizație impun ca decesul la domiciliu să fie urmat de acțiuni conform procedurii, tot așa de-a lungul istoriei, cei care s-au ocupat de firmele de servicii funerare au venit cu soluții pentru a rezolva rapid diverse complicații. În felul acesta au apărut inovații importante.

De cele mai multe ori, inovația a apărut după ce reprezentanții unei firme funerare, cum sunt și cele de servicii funerare în Sectorul 5, s-au confruntat cu o problemă.  O combinație între ingeniozitate și hotărâre, amestecată cu un pic de exasperare, le-a oferit acestor oameni impulsul de care aveau nevoie pentru a crea noi soluții.

Iată două dintre cele mai importante invenții născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare:

  1. Telefonul automat

Almon Strowger a intrat în istorie în 1891 prin crearea primului sistem telefonic automat care a permis conectarea directă a apelurilor telefonice fără a fi nevoie de un operator în centrală. Cunoscut sub numele de comutatorul Strowger, această invenție a fost prezentată în primele reclame drept „telefonul fără centralistă, fără bătăi de cap, fără comandă, fără așteptare”. În 1958, la peste 65 de ani de la apariția acestei invenții, Compania Automatic Electric susținea că „principiile ce stau la baza acestei invenții sunt rădăcina tuturor automatizărilor de astăzi”.

Povestea din spatele invenției lui Strowger este fascinantă. Acesta era directorul unei firme funerare din Kansas City, la sfârșitul anilor 1800. Constatând că afacerea lui mergea tot mai prost, avea să descopere că acest lucru era din cauza telefonistei. Mai exact, soțul telefonistei avea și el o firmă de servicii funerare în localitate, iar telefonista redirecționa toate apelurile către soțul ei, inclusiv pe cele destinate lui Almon Strowger .

Asta l-a făcut pe Strowger să inventeze o metodă prin care clienții să poată forma direct numărul de telefon dorit, fără a mai avea nevoie să sune în centrală.

  1. Scaunul pliant

În secolul al XIX-lea, firmele de servicii funerare s-au dezvoltat inclusiv la nivel de capele, transport destinat decedaților etc. În 1840, un domn pe nume Seth G. Tufts și-a găsit succesul în Ohio, înființând o afacere destinată acestui tip de transport. Tufts era și proprietarul firmei funerare din oraș și, după pandemia de holeră din 1850, i s-a cerut să construiască sicrie.

Tufts a depus mai multe brevete de invenții, dar cea mai notabilă invenție a sa a fost scaunul Undertaker, care a fost primul scaun pliabil din lume. În felul acesta, organizarea sălii în care oamenii se strângeau pentru a-l conduce pe ultimul drum pe defunct se făcea mult mai simplu. Scaunele erau ușor de mutat și strâns.

 

 

 Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Ce poate face o companie inovativa si dinamica pentru a trece intr-o noua etapa?

Demararea unei afaceri si conducerea acesteia pentru dezvoltare si atingerea unui anumit prag, considerat a fi unul de succes, presupune foarte multa munca, dedicare si…

Care sunt cele mai bune efecte speciale pentru evenimentele sportive?

Pentru unii oameni, sportul reprezinta un simplu hobby, in timp ce pentru altii, un stil de viata sau chiar o cariera. Printre cele mai populare…

Tu ai aflat secretul din spatele proiectelor de succes?

Orice proiect are nevoie de o persoana care sa gestioneze activitatile din interiorul lui, pentru ca doar asa cei implicati se pot asigura ca vor…

Cele mai bune geci de vanatoare

Se pare ca tot mai multi oameni devin vanatori, deoarece isi doresc activitati in aer liber pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In acelasi timp, piata…

Cum pot firmele să abordeze un management sigur al deșeurilor în contextul economiei circulare?

Decizia societăților economice de a crea și implementa un model de business sustenabil implică o nouă etapă de dezvoltare, acest lucru influențând pozitiv imaginea lor…
Vezi profilul Digital x