2 invenții deosebite născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare

De când serviciile funerare s-au transformat într-o adevărată industrie, ideile celor care au condus firmele ce se ocupau cu îngrijirea și înhumarea decedaților au influențat tradițiile și comportamentele culturii noastre.

Mulți oameni nu știu că, pe lângă stabilirea anumitor ritualuri, profesioniștii în înmormântări au contribuit enorm la progresele în comunicare, transport, producție și alte industrii. Așa cum, de exemplu, legislația europeană și normele actuale de civilizație impun ca decesul la domiciliu să fie urmat de acțiuni conform procedurii, tot așa de-a lungul istoriei, cei care s-au ocupat de firmele de servicii funerare au venit cu soluții pentru a rezolva rapid diverse complicații. În felul acesta au apărut inovații importante.

De cele mai multe ori, inovația a apărut după ce reprezentanții unei firme funerare, cum sunt și cele de servicii funerare în Sectorul 5, s-au confruntat cu o problemă.  O combinație între ingeniozitate și hotărâre, amestecată cu un pic de exasperare, le-a oferit acestor oameni impulsul de care aveau nevoie pentru a crea noi soluții.

Iată două dintre cele mai importante invenții născute din problemele cu care s-au confruntat reprezentanții firmelor funerare:

  1. Telefonul automat

Almon Strowger a intrat în istorie în 1891 prin crearea primului sistem telefonic automat care a permis conectarea directă a apelurilor telefonice fără a fi nevoie de un operator în centrală. Cunoscut sub numele de comutatorul Strowger, această invenție a fost prezentată în primele reclame drept „telefonul fără centralistă, fără bătăi de cap, fără comandă, fără așteptare”. În 1958, la peste 65 de ani de la apariția acestei invenții, Compania Automatic Electric susținea că „principiile ce stau la baza acestei invenții sunt rădăcina tuturor automatizărilor de astăzi”.

Povestea din spatele invenției lui Strowger este fascinantă. Acesta era directorul unei firme funerare din Kansas City, la sfârșitul anilor 1800. Constatând că afacerea lui mergea tot mai prost, avea să descopere că acest lucru era din cauza telefonistei. Mai exact, soțul telefonistei avea și el o firmă de servicii funerare în localitate, iar telefonista redirecționa toate apelurile către soțul ei, inclusiv pe cele destinate lui Almon Strowger .

Asta l-a făcut pe Strowger să inventeze o metodă prin care clienții să poată forma direct numărul de telefon dorit, fără a mai avea nevoie să sune în centrală.

  1. Scaunul pliant

În secolul al XIX-lea, firmele de servicii funerare s-au dezvoltat inclusiv la nivel de capele, transport destinat decedaților etc. În 1840, un domn pe nume Seth G. Tufts și-a găsit succesul în Ohio, înființând o afacere destinată acestui tip de transport. Tufts era și proprietarul firmei funerare din oraș și, după pandemia de holeră din 1850, i s-a cerut să construiască sicrie.

Tufts a depus mai multe brevete de invenții, dar cea mai notabilă invenție a sa a fost scaunul Undertaker, care a fost primul scaun pliabil din lume. În felul acesta, organizarea sălii în care oamenii se strângeau pentru a-l conduce pe ultimul drum pe defunct se făcea mult mai simplu. Scaunele erau ușor de mutat și strâns.

 

 

 Comunicat publicat de: Digital x (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Digital x

Despre avantajele și dezavantajele unei terase închise

Multe dintre terasele caselor noastre nu sunt suficient folosite, fapt pentru care proprietarii optează să închidă terasele, transformându-le astfel într-o prelungire a unei camere.

Importanța serviciilor de curăţenie în orice birou

Un proces complet de curăţenie la birou implică mai mult decât un simplu procedeu zilnic de eliminare a mizeriei, prafului şi a substanţelor care se…

Tipuri de fundaţii pentru construcţia casei

Pentru casele unifamiliale, fundațiile semi-adânci reprezintă adesea un bun compromis între eficiență și buget. Acestea susțin întreaga greutate a structurii și trebuie să asigure stabilitatea…

Cum alegi cea mai bună armă de autoapărare cu electroșoc

Nu este necesar ca oamenii să deţină o centură neagră la karate pentru a opri un atacator sau a se apăra de câini. Uneori, pentru…

Cum se vindecă depresia fără medicamente?

Persoanele cu depresie se simt adesea neajutorate.
Vezi profilul Digital x