SEO pentru WordPress: Cele mai bune sfaturi si trucuri
Dupa cum stim, WordPress este unul dintre cele mai bune sisteme de gestionare a continutului de acolo, motiv pentru care face cele mai prietenoase platforme SEO. Cu toate acestea, cu atat de multa competitie acolo, este important sa cunoastem si sa intelegem SEO pentru WordPress. Astfel, puteti merge mai departe si sa va optimizati in continuare site-ul web.
In acest ghid, vom acoperi detalii despre SEO pentru WordPress cu cele mai bune practici, precum si sfaturi si trucuri pe care le puteti utiliza pentru a va optimiza site-ul WordPress.
Deci, site-ul dvs. este in cele din urma gata, si este live acum, finalizat in cele mai bune conditii! Dar lasati-ma sa va spun ca, chiar aici, calatoria dvs. incepe chiar acum. Fie ca aveti un site nou sau unul vechi, SEO pentru Wordpress nu se finalizeaza niciodata. Pentru ca imbunatatirea SEO WordPress este importanta, deoarece ajuta la imbunatatirea traficului si a clasamentului site-ului web.
Dupa cum stim, WordPress este unul dintre cele mai bune sisteme de gestionare a continutului de acolo, motiv pentru care face cele mai prietenoase platforme SEO. Cu toate acestea, cu atat de multa competitie acolo, este important sa cunoastem si sa intelegem SEO pentru WordPress. Astfel, puteti merge mai departe si sa va optimizati in continuare site-ul web.
In acest ghid, vom acoperi detalii despre SEO pentru WordPress cu cele mai bune practici, precum si sfaturi si trucuri pe care le puteti utiliza pentru a va optimiza site-ul WordPress.
Ce este WordPress?
In lumea digitala de astazi, fiecare afacere trebuie sa aiba un site web. Prezenta online este foarte importanta; indiferent daca afacerea dvs. functioneaza la nivel local, regional sau international. Atunci cand un proprietar de afacere decide sa obtina un site web pentru afacerea sa, prima intrebare cu care se confrunta este ce tip de site web ar prefera. In cazul unui site web CMS, urmatoarea intrebare este ce CMS sa aleaga.
De la Joomla la WordPress, exista mai multe optiuni de CMS din care o companie poate alege. WordPress este cea mai mare si cea mai populara platforma de gestionare a continutului. Cercetarile efectuate in 2023 au aratat ca WordPress detine o cota de piata de 63% in randul CMS-urilor.
Folosit in primul rand ca platforma pentru bloguri pana acum cativa ani, WordPress este un software de creare de site-uri web cu sursa deschisa. Acest sistem de gestionare a continutului, gratuit si open-source, se bazeaza pe MySQL si PHP. A fost conceput pentru toata lumea si nu necesita cunostinte tehnice pentru a functiona. Aceasta platforma pune accentul pe securitate, accesibilitate, performanta si usurinta in utilizare. Ea poate fi utilizata cu usurinta de catre intreprinderile care ofera servicii, produse sau pur si simplu propria poveste. Exista colaboratori WordPress in intreaga lume si are o arhitectura bine pusa la punct si un sistem de publicare elegant.
Avantajele WordPress
- Logo-ul Wordpress pe un fundal intunecat.
- WordPress este gratuit si open source.
- Este destul de versatil si ofera o flexibilitate completa pentru a dezvolta orice tip de site web. Acesta include site-uri de comert electronic, site-uri de directoare, bloguri, site-uri informative, forumuri, site-uri video si multe altele.
- WordPress faciliteaza gasirea unei game largi de teme si plugin-uri care sporesc functionalitatea site-ului web.
- Este usor de personalizat in ceea ce priveste caracteristicile, designul, fonturile si culorile. Personalizarea se poate face prin codare sau prin cPanel.
- Deoarece WordPress este open source, este sustinut de o comunitate masiva de dezvoltatori. In afara de forumul oficial WordPress, exista alte cateva forumuri care au ajutat dezvoltatorii la nivel global.
- Odata cu evolutia tendintelor, WordPress evolueaza si el si s-a imbunatatit exponential.
Importanta WordPress SEO
Simpla dezvoltare a unui site web nu este suficienta pentru cresterea unei afaceri, este important ca site-ul web sa ajunga la publicul vizat. Aici intra in scena optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).
„In calitate de proprietar de afacere, veti intalni mai multe discutii cu privire la faptul daca este usor sau nu sa faceti SEO pe un site WordPress. Ei bine, nu lasati discutiile sa va incurce. WordPress este bun pentru SEO, dar trebuie sa va asigurati ca este configurat corect.” – dupa cum a declarat Stephen Gagnon, directorul de la Parxavenue, in interviul sau recent.
Optimizarea pentru motoarele de cautare este procesul de optimizare a paginilor web pentru a se pozitiona mai sus in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare. WordPress SEO poate contribui la cresterea traficului web organic, la imbunatatirea vizibilitatii in motoarele de cautare si, de asemenea, la cresterea ratelor generale de conversie.
Google si alte motoare de cautare folosesc algoritmi si roboti pentru a intelege paginile web pentru a le clasifica in SERPs. Asadar, daca site-ul dvs. web WordPress este bine optimizat, vor creste sansele ca acesta sa apara in rezultatele cautarilor. Ca urmare, va contribui la cresterea traficului web general si la imbunatatirea ratelor de conversie.
Asadar, in calitate de proprietar de site web, este important sa lucrati la SEo pentru WordPress, astfel incat sa puteti maximiza traficul de pe site-ul web.
https://agentpromovator.ro/consultanta-in-marketing-digital/
De ce SEO este mai usor cu WordPress?
Site-urile WordPress, sau blogurile, sunt o modalitate excelenta de a va conecta cu publicul dumneavoastra, indiferent daca doriti sa creati o legatura personala, profesionala, formala sau informala. Cu toate acestea, va fi eficient numai daca aveti o acoperire larga si daca publicul tinta este intr-adevar capabil sa ajunga la blogurile dvs.
Aici intervine SEO, optimizarea pentru motoarele de cautare. SEO este un proces conceput pentru a aduce trafic si a creste vizibilitatea site-ului dvs. WordPress. Iata cateva puncte care vor clarifica faptul ca WordPress este alegerea corecta pentru SEO.
1. Fundatia SEO
In primul rand, WordPress a fost construit ca o platforma pentru bloguri. Pentru bloggeri, era destul de important ca fiecare blog nou publicat sa inceapa sa fie in trend si sa se claseze pentru cuvintele cheie relevante. Aceasta era singura modalitate pentru bloggeri de a creste raza de actiune a blogurilor lor. Asadar, WordPress este cunoscut ca avand o fundatie SEO solida.
2. Responsabilitate
Capacitatea de reactie a site-ului web este un factor critic pentru clasarea in motoarele de cautare, deoarece Google si alte motoare de cautare au inceput sa puna accentul pe dispozitivele mobile. Atunci cand alegeti o tema WordPress pentru un site web, capacitatea de reactie nu ramane o preocupare daca alegeti tema potrivita. Majoritatea temelor WordPress, atat gratuite, cat si premium, disponibile pe piata au fost concepute tinand cont de dispozitivele mobile. Astfel, aceasta ia o povara uriasa de pe umerii dezvoltatorului.
3. Viteza de incarcare
Un alt factor care afecteaza clasamentul motoarelor de cautare este viteza de incarcare a unui site web. Site-urile care dureaza prea mult sa se incarce nu afecteaza doar clasamentul, ci si experienta generala a utilizatorului. Timpul de incarcare al site-urilor WordPress tinde sa fie rapid in comparatie cu alte site-uri bazate pe CMS. Timpul de incarcare variaza de la o tema la alta, dar majoritatea temelor sunt construite in functie de timpul de incarcare optim. De asemenea, timpul de incarcare poate fi imbunatatit si mai mult cu ajutorul plugin-urilor WordPress care sunt personalizate pentru a imbunatati viteza site-ului web.
4. Metadate
Deoarece WordPress ofera utilizatorilor sai un sistem complet de backend, este posibil sa personalizati metadatele pentru fiecare pagina. Astfel, va puteti optimiza complet paginile de destinatie a anunturilor si paginile de blog impreuna cu celelalte pagini ale site-ului web pentru cuvinte cheie relevante. Puteti crea metadate unice, inclusiv metatitlu, metadescriere si chiar un URL SEO-friendly pentru fiecare pagina. Optimizarea URL-ului este discutata in continuare la punctul urmator.
La fel ca si pluginurile pentru viteza paginilor, exista si pluginuri WordPress pentru meta tag-uri si alte elemente de optimizare on-page ale unui site web. Pluginurile SEO precum Rank Math SEO si Yoast actioneaza ca un plug-in cu destinatie unica care acopera toate bazele SEO. Puteti adauga codul de verificare Google, codul Analytics, codul Webmaster si multe altele direct in pluginul SEO. Acesta economiseste o cantitate semnificativa de timp si efort necesar pentru optimizarea on-page. Plugin-urile SEO populare ofera, de asemenea, servicii premium care ofera caracteristici mai puternice. In functie de nevoile dumneavoastra, puteti alege intre pluginuri SEO gratuite si premium pentru site-ul dumneavoastra WordPress.
5. Structura URL SEO-friendly
In WordPress, este posibil sa modificati structura permalink implicita a oricarui URL. Structura implicita nu este SEO-friendly, deoarece nu contine cuvinte cheie. Este posibil sa optimizati URL-urile cu cuvinte cheie si sa mentineti un model de structura URL uniforma pe intregul site web. Exista pluginuri SEO care permit utilizatorilor sa activeze eticheta canonica pentru toate paginile site-ului lor web. Prin activarea etichetei canonice, este posibil sa se elimine problemele de continut duplicat de pe site-ul web. Unele plugin-uri ofera, de asemenea, caracteristici precum plasarea continutului in categoria neindexata, arhive, etichete si altele pentru o performanta mai buna a motoarelor de cautare.
6. Partajare sociala
Partajarea sociala este importanta pentru SEO si este important ca cele mai recente bloguri, actualizari de continut si materiale de marketing sa ajunga in timp util la utilizatorii vizati. Acesta poate fi partajat pe site-urile de marcare sociala, pe canalele de socializare si multe altele. Partajarea manuala a fiecarui link pe fiecare platforma de socializare poate fi plictisitoare si exista sanse de eroare umana. WordPress ofera pluginuri automate de partajare sociala, cum ar fi Blog2Social, care partajeaza automat actualizarile site-ului pe canalele pentru care le configurati. Acest lucru economiseste efortul necesar pentru executarea manuala si se asigura ca continutul ajunge la public in timp util.
7. Sitemap XML
Pentru ca robotii motoarelor de cautare sa va parcurga site-ul web, este important ca informatiile sa le fie comunicate. Acesta este rolul unui sitemap. Trimiterea unui sitemap XML catre webmaster este un pas de baza pentru SEO. Exista plugin-uri SEO simple disponibile pentru generarea si transmiterea sitemap-ului XML. Deoarece site-urile WordPress urmeaza un cadru si o structura URL simpla, acestea sunt mai usor de gasit, indexat si clasificat de catre roboti. De asemenea, deoarece paginile sunt create in HTML 5, acestea beneficiaza de avantajele HTML 5 si de imbunatatirile sale SEO.
8. Etichete H1, H2 si H3
Atunci cand un vizitator vine pe site-ul dvs. web, acesta ar trebui sa poata intelege cu usurinta informatiile prezentate pe site. Continutul trebuie sa fie clasificat in sectiuni si titluri adecvate si trebuie sa fie usor de citit. Divizarea continutului in rubrici adecvate sub forma de H1, H2 si H3 este, de asemenea, benefica pentru SEO. Editorul WordPress ofera utilizatorilor optiunea de a formata continutul in titluri si paragrafe. Impartirea textului il face mai usor de utilizat si mai prietenos pentru SEO.
9. Optimizarea continutului
Obiectivul principal din spatele optarii pentru un site web bazat pe CMS este flexibilitatea de a incarca continut oricand. Cu WordPress, nu aveti nevoie de un dezvoltator calificat pentru a incarca continut pe site. Astfel, este posibil sa va lansati campania SEO mai repede si cu mai putin efort. Deoarece WordPress a inceput ca o platforma de blogging, ofera un editor de continut foarte puternic. Adaugarea de continut media sub forma de imagini sau video este destul de simpla. Puteti, de asemenea, sa adaugati meta tag-uri la imagini si videoclipuri si sa le optimizati cu cuvinte cheie.
10. Cache pentru a imbunatati viteza paginii
O alta modalitate de a imbunatati performanta eforturilor de optimizare SEO a site-ului dvs. web WordPress este sa adaugati un plugin de cache precum LiteSpeed Cache sau WP Super Cache la acesta. Acest plugin reduce viteza de incarcare si sarcina pe serverul web. Puteti seta pluginul de cache pentru a pune in cache paginile statice sau dinamice, in functie de cerintele dumneavoastra. Un site web care se incarca rapid este cu adevarat foarte bun din punct de vedere SEO.
11. Protectia impotriva spamming-ului
Spamming-ul este o problema cu care se confrunta majoritatea proprietarilor de site-uri web, in special pentru sectiunea lor de blog. Gestionarea manuala a comentariilor de spam poate fi plictisitoare si, de asemenea, afecteaza rezultatele SERP. Daca este lasat nesupravegheat, continutul de spam de pe site-ul dvs. web poate, de asemenea, face ca site-ul sa fie penalizat. WordPress ofera mai multe metode simple pentru a opri comentariile spam si reduce sansele ca site-ul sa fie marcat ca spam de catre motoarele de cautare.
12. Securitatea site-ului
Securitatea site-urilor WordPress este, de asemenea, buna. Securitatea unui site web este, de asemenea, un factor decisiv in clasamentul motoarelor de cautare. Nu uitati ca, daca site-ul dvs. este infectat cu un virus, va va distruge complet eforturile SEO si clasamentul general al motoarelor de cautare. De asemenea, este posibil sa va alegeti cu o penalizare Google.
https://agentpromovator.ro/consultant-in-marketing/
Sfaturi si trucuri pentru a va face site-ul WordPress SEO-Friendly
SEO poate fi un pic coplesitor, mai ales daca sunteti incepator si nu expert. Mai ales cand vine vorba de SEO tehnic, exista multe lucruri de care trebuie sa aveti grija. Cu toate acestea, pentru inceput, invatarea catorva sfaturi si trucuri despre SEO WordPress va poate ajuta sa cresteti traficul pe site si, de asemenea, sa lucrati la aspectele tehnice ale site-ului dvs. web.
Nu trebuie sa fiti un expert pentru a invata si a intelege punctele mentionate mai jos. Pur si simplu parcurgeti aceste tehnici si veti fi gata de actiune:
1. Verifica vizibilitatea site-ului WordPress
In primul rand, trebuie sa verificati vizibilitatea site-ului dvs. WordPress. WordPress este prevazut cu o functie care impiedica motoarele de cautare sa rascoleasca si sa indexeze site-ul. Daca, din greseala, faceti clic pe ea, caracteristica impiedica motoarele de cautare sa rascoleasca si sa indexeze site-ul. In cazul in care nu reusiti sa va vedeti site-ul pe motoarele de cautare, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati daca aceasta optiune este activata sau nu.
Pur si simplu conectati-va la site-ul WordPress si apoi accesati „Dashboard”. Sub „Settings” (Setari) mergeti la „Reading” (Citire). Acum cautati caseta de selectare „Vizibilitate pentru motoarele de cautare” si asigurati-va ca este debifata.
2. Verificati viteza site-ului web
Timpul inseamna bani si nimeni nu vrea sa isi piarda timpul pe un site web care dureaza prea mult sa se incarce. Viteza site-ului web este un factor SEO WordPress important pe care nu il puteti neglija. De obicei, site-ul dvs. nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 secunde pentru a se incarca. Exista mai multe instrumente SEO pe care le puteti gasi si care va pot ajuta sa verificati viteza site-ului web.
3. Adaugati Sitemap-ul site-ului web
Desi robotii motoarelor de cautare tarasc si indexeaza site-ul web in mod automat. Cu toate acestea, prin trimiterea unei harti a site-ului va ajuta la actualizarea corecta a informatiilor. Asadar, un sitemap WordPress ar trebui sa includa o lista cu toate URL-urile publice de pe un site web. In mod obisnuit, exista doua sitemap-uri majore: XML si HTML.
Trebuie sa trimiteti sitemap-ul XML catre motoarele de cautare. Aceasta reprezinta cele mai importante pagini de pe un site web si relatia dintre ele. Structura site-ului web ajuta crawlerele web sa gaseasca cu usurinta continut specific pe un site web.
4. Configurati Permalinks
Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru SEO WordPress este crearea unui Permalink. permalink-urile sunt o parte importanta a unui site web. Acestea sunt directiile de acces catre site-ul dvs. web si bloguri. Iar daca nu reusiti sa va optimizati site-ul web, s-ar putea sa creati linkuri rupte pe site-ul dvs. web. Acest lucru va poate afecta site-ul dvs. Si afecteaza, de asemenea, vizibilitatea in motoarele de cautare.
5. Alegeti o tema care sa fie prietenoasa cu SEO
Unele teme WordPress in sine sunt comercializate ca fiind SEO-friendly. Merita sa le analizati atunci cand alegeti o tema, deoarece acestea vor facilita utilizarea motoarelor de cautare pe pagina lor de rezultate. Acestea vor contine cel mai probabil mai putine imagini si grafice, astfel incat sa fie mai usoare decat alte teme.
6. Instalati un certificat SSL
Certificatul SSL se refera la securitatea site-ului web care cripteaza conexiunea dintre un site web si browser. Astfel, criptarea SSL ajuta la impiedicarea partilor neacreditate sa acceseze informatii cruciale de pe site-ul web. Un certificat SSL va asigura ca site-ul dvs. este sigur. Acest lucru poate ajuta la cresterea clasamentului site-ului web.
Daca un domeniu este certificat SSL, numele sau incepe cu HTTPS si nu cu HTTP. De asemenea, puteti gasi o pictograma cu un lacat langa domeniul site-ului web. Un alt lucru despre motoarele de cautare este ca acestea iau in considerare site-urile web HTTPS in timp ce afla experienta site-ului web.
Cele mai bune practici pentru WordPress SEO
Un barbat care foloseste un laptop pe un birou si lucreaza la un tablou de bord WordPress.
Daca urmati sfaturile si trucurile mentionate mai sus pentru WordPress SEO, sunteti deja pe maini bune. Cu toate acestea, daca doriti rezultate si mai bune, atunci ar trebui sa urmati, de asemenea, cele mai bune practici pentru WordPress SEO. Aceste practici nu sunt foarte tehnice si cele mai multe dintre ele nici macar nu necesita codificare, asa ca sunteti gata sa plecati fara cunostinte sau experienta de codificare.
1. Creati continut optimizat
Una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca motoarele de cautare sunt capabile sa va preia site-ul dvs. web este sa va asigurati ca continutul dvs. este optimizat. Acest lucru inseamna sa incluzi cuvinte cheie in continutul tau. De asemenea, inseamna sa va pastrati continutul „evergreen”. Continutul vesnic verde este cel care va ramane relevant in timp si pentru public, mai degraba decat continutul care doar discuta tendintele actuale.
2. Produceti continut in mod constant
A-ti mentine blogul actual inseamna ca trebuie sa produci continut in mod regulat. Mentinerea site-ului dvs. actualizat va face mai usor pentru motoarele de cautare sa va clasifice site-ul ca fiind relevant si sa il preia mai des. Acest lucru va ajuta la atragerea traficului si la cresterea numarului de vizualizari pe site-ul dvs. web. Prin actualizarea regulata a continutului, spiderii motoarelor de cautare vor clasifica in mod constant site-ul dvs. web, facandu-l mai probabil sa apara in cautarile lor.
3. Adaugati cuvinte cheie in titluri
Furnizarea de cuvinte cheie in titlurile dvs. in timp ce pastrati titlurile scurte va facilita afisarea titlului complet pe motoarele de cautare. Acest lucru va face ca acesta sa aiba mai multe sanse de a fi accesat, deoarece consumatorii isi pot da seama dintr-o privire despre ce va fi vorba in articol. De asemenea, un titlu mai scurt, relevant, care contine cuvinte cheie, va fi vazut ca un articol mai serios, iar motoarele de cautare vor fi mai predispuse sa il afiseze.
4. Includeti o meta descriere
O meta descriere este un scurt rezumat al articolului dvs. care va aparea sub titlu. Atunci cand continutul dvs. este partajat pe retelele sociale, aceasta descriere este cea care ii va convinge pe potentialii cititori sa va viziteze site-ul web.
5. Folositi cu atentie categoriile si etichetele
WordPress va permite sa va aranjati continutul in etichete si categorii. Astfel, va puteti gestiona cu usurinta continutul, in timp ce utilizatorii pot, de asemenea, sa gaseasca cu usurinta ceea ce cauta. In plus, categoriile si etichetele sunt folosite si de motoarele de cautare pentru a intelege structura site-ului web si continutul general.
6. Alegeti URL-uri SEO-Friendly
Trebuie sa va asigurati ca URL-urile dvs. contin cuvintele cheie si cat mai putine caractere care nu sunt recunoscute de motoarele de cautare. De exemplu, prin utilizarea cratimei intre cuvinte in loc de sublinieri, creati un URL mai usor de citit, care va atrage cititorii pentru usurinta sa.
7. Folositi Alt Text pentru imagini
Daca includeti imagini in postarile dumneavoastra, asigurati-va ca textul alt pentru imagini. Este deosebit de util daca cuvantul dvs. cheie este utilizat in text, astfel incat motoarele de cautare sa aiba o sansa mai mare de a da peste pagina dvs. atunci cand isi utilizeaza algoritmii.
8. Adaugati linkuri interne
Legaturile interne sunt legaturile care merg de pe site-ul dvs. doar catre alte pagini web ale site-ului dvs. Motoarele de cautare acorda un scor fiecarei pagini de pe site-ul dvs. web. Si de aceea trebuie sa legati toate paginile web de pe site-ul dvs. web. Construirea de link-uri nu doar va trece scorul, ci va ajuta si la interconectarea continutului. Adaugarea de linkuri interne va ajuta la cresterea numarului de vizualizari ale paginilor si a timpului de sedere al fiecarei pagini si, in cele din urma, va stimula clasamentul site-ului dvs. WordPress in motoarele de cautare.
9. Implementarea Schema Markup si Rich Snippets
Schema markup sau marcajul de date structurate va permite sa adaugati rich snippets in Google si in alte motoare de cautare. Adaugarea marcajului schema personalizat va ajuta site-ul dvs. sa iasa in evidenta si, de asemenea, creste rata generala de click. De fapt, adaugarea schemei la site-urile WordPress este una dintre cele mai esentiale parti ale SEO acum. Si puteti gasi multe pluginuri WordPress care va pot ajuta in acest sens.
10. Adaugati linkuri externe No-Follow
Motoarele de cautare folosesc linkurile pentru a determina cele mai importante pagini de pe un site web. Deci, atunci cand creati un link catre un alt site web, trece o parte din scorul site-ului dvs. web catre acel site web, care este denumit link juice. Pentru WordPress SEO, trebuie sa va asigurati ca primiti mai multe linkuri, adica link juice, decat cele pe care le oferiti.
11. Utilizati Breadcrumbs
Breadcrumbs sunt o modalitate de a va prezenta continutul folosind o structura ierarhica, ceea ce face mai usor pentru utilizatori sa vada exact unde se indreapta postarea dvs. De asemenea, ofera o modalitate excelenta de a va prezenta continutul intr-un mod specific si clar. Breadcrumbs creeaza, de asemenea, un site web usor de navigat. De asemenea, motoarele de cautare sunt capabile sa preia cu usurinta continutul si structura site-ului dvs. web, ceea ce face ca acesta sa aiba mai multe sanse sa apara in fluxul lor de rezultate.
12. Nu folositi continutul altcuiva
Acest lucru poate parea un punct evident, dar de multe ori acest lucru simplu este adesea ratat. Utilizand continutul altcuiva, mai ales fara referinte, postarea dvs. pe blog poate fi considerata continut duplicat. Este posibil ca motoarele de cautare sa nu stie ce versiune sa prezinte sau cum sa le clasifice, ceea ce face mai putin probabil sa fie folosit in pagina lor de rezultate.
13. Optimizati comentariile pe WordPress
Comentariile spun implicarea utilizatorilor pe site-ul dvs. web. Cu cat mai multi utilizatori se angajeaza pe site-ul dvs. web, cu atat mai multi oameni se vor lega catre site-ul dvs. web si cu atat mai mult trafic va avea site-ul dvs. web. Cu toate acestea, trebuie sa optimizati comentariile de pe WordPress pentru a va asigura ca aceste comentarii sunt autentice si nu spam. Spammerii pot trimite comentarii cu linkuri proaste care pot afecta clasamentul site-ului dvs. web.
14. Efectuati o cercetare a cuvintelor cheie
Nu mai este nevoie sa mentionez, cuvintele cheie sunt ceva ce cauta utilizatorii. Tot ceea ce publicati pe site-ul dvs. WordPress, fie ca este un blog, continutul paginii web sau paginile de destinatie, trebuie sa fie facut dupa o cercetare extinsa a cuvintelor cheie. Cuvintele cheie pe care alegeti sa le adaugati la postari sau continut vor determina intr-o anumita masura clasamentul site-ului dvs. web. Asadar, efectuarea unei cercetari adecvate si alegerea cuvintelor cheie principale si a celor tinta este o sarcina cruciala.
15. Optimizarea vitezei si performantei site-ului dvs. web
In cele din urma, trebuie sa va asigurati ca viteza site-ului dvs. web este buna, deoarece este un factor important folosit de motoarele de cautare pentru a determina clasamentul site-ului web. Utilizatorii decid daca doresc sa ramana pe un site web sau sa plece, iar viteza site-ului web, precum si performanta joaca un rol important in luarea deciziei lor. In calitate de proprietar de site web, asigurati-va ca site-ul dvs. este rapid, iar utilizatorii pot gasi ceea ce cauta. De asemenea, continutul trebuie sa fie atractiv pentru a le capta atentia.
16. Promoveaza-te pe retelele sociale (dar nu doar pe tine insuti)
Nu va fie teama sa va promovati si sa va distribuiti postarile pe social media. Acest lucru va atrage noi cititori si le va fi mai usor fanilor dvs. sa va partajeze continutul. Cu toate acestea, nu va promovati doar pe dvs. asigurati-va ca distribuiti si alt continut relevant pentru dvs. Acest lucru va ajuta la construirea unei comunitati in jurul blogurilor dvs. ajutand continutul dvs. sa fie promovat de altii in cadrul comunitatii dvs.
Concluzie
WordPress este un instrument excelent pentru construirea unui site web. Prezenta plugin-urilor faciliteaza crearea unui site web prietenos pentru SEO si imbunatateste rezultatele eforturilor SEO depuse. Acest lucru va asigura ca veti asista la rezultatele campaniilor de marketing in mai putin timp, oferindu-va un ROI mai bun al eforturilor de marketing. Cu capacitatile incorporate si cu plugin-uri pentru a imbunatati si mai mult aceste capacitati, WordPress ar trebui sa fie platforma pe care trebuie sa o folositi pentru un site web optimizat pentru SEO.
In acest articol, am acoperit cateva dintre cele mai importante sfaturi si bune practici pe care le puteti urma pentru a optimiza site-ul WordPress. WordPress este o platforma CMS populara care va ajuta sa gestionati backend-ul unui site web. Trebuie sa va asigurati ca urmati cele mai bune practici pentru a imbunatati vizibilitatea site-ului dvs. in motoarele de cautare si, de asemenea, pentru a stimula clasamentul.
In timp ce WordPress poate oferi unele caracteristici, pentru altele este posibil sa trebuiasca sa instalati plugin-uri sau sa utilizati instrumente SEO pentru a verifica daca site-ul web este bine optimizat.
Asadar, WordPress SEO implica diversi pasi si instrumente pe care le puteti utiliza pentru a optimiza site-ul web pentru o mai buna pozitionare. Instrumentele SEO Checker, cum ar fi Semrush sau DefiniteSEO, sunt importante pentru a vedea daca site-urile WordPress sunt optimizate corespunzator pentru diversi factori de clasificare in motoarele de cautare, cum ar fi optimizarea continutului, uzabilitatea, accesibilitatea, SEO on-page si asa mai departe.
Deoarece SEO este un subiect vast, am incercat sa fac tot posibilul pentru a acoperi cele mai relevante puncte aici. Astfel, puteti avea mai multa claritate fara a fi coplesit de informatii.
Pentru a avea acces la datele de contact ale acestui comunicat, te invitam sa iti inscrii un cont aici.
SEO, WordPress, Optimizare, Plugin, Viteza, Cuvinte cheie, Yoast, Link building, Analiză, Conținut, Permalinks, Sitemap, Expert, Site, Audit, Performanță, Mobile, Experiență utilizator, Strategii, mario grigorescu, agent promovator
Comunicat publicat de: Agent Promovator srl (click pentru a vizualiza profilul)